IMEI Numarası ile Cep Telefonu Kalitesini Nasıl Kontrol Ederim?

Orijinal ürünlerin kopyalarını satan birçok satıcı olduğu için orijinal cihazları tanımak bugünlerde çok zor. Cihazın almaya değer olup olmadığını anlamaya yarayacak ipuçları da mevcut elbette. IMEI numarası ile bu kontrolü yapmak bu yollardan birisi. Bildiğiniz gibi bu numara her cihaz için global düzeyde tek ve menşei, markası vb. gibi bir çok veriyi barındırıyor. Buradan yola çıkarak bazı kontrolleri yapmak mümkün. IMEI Numarası ile cep telefonu kalitesini kontrol etme hakkındaki bu makaleyi okuyarak tüm imalat detaylarını öğrenebilirsiniz.

 

Günümüzde cep telefonunu kullanımı büyük ölçüde artmıştır. Cep telefonlarının maliyetinin çok yüksek olduğu on yıl önce çok az kişinin satın almaya gücü yetiyordu, ancak şimdi herkesin kendi telefonları var ve bazıları birden fazla telefona sahip. Piyasadaki sıkı rekabet sonucu firmalar üretim maliyetlerini düşürmek için ürünlerini farklı ülkelerde üretiyorlar. Cep telefonlarının çoğu, Çin, Hindistan veya üretim maliyetinin nispeten düşük olduğu başka ülkelerde üretilmekte. Bu vb. nedenlerle cep telefonu kalitesi de etkileniyor.

 

Cep Telefonunuzun Üretim Kalitesini IMEI Numarası Yardımıyla Anlayabilirsiniz

 

Bunun için öncelikle IMEI numarasına ihtiyacınız var. IMEI, Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği anlamına gelir. Telefonun içinde, arkasında veya kutusunda 15 basamaklı benzersiz bir numara vardır.

Daha pratik bir yöntem olarak *#06# tuşlayarak da IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Bunu yaptığınızda ekranda 15 basamaklı bir numara göreceksiniz. Gördüğünüz kod telefonun IMEI Numarasıdır ve aslında her dijit üretim yeri, menşe ülkesi, üreticisi vb. gibi bilgiler içerir.

Örneğin numara şu şekilde olabilir:

3 6 9 3 9 5 0 1 2 3 5 5 6 7 8

 

Şimdi 7. ve 8. basamağa bakalım. Bu iki basamak cep telefonu kalitesini kontrol etmek için kullanılacaktır!

Yedinci ve sekizinci rakam 00 ise, cep telefonunuzun en iyi kaliteyi sağlayan Orijinal Fabrikada üretildiğini gösterir.

Yedinci ve sekizinci basamaklar 01 veya 10 ise, cep telefonunuzun yüksek kalitede Finlandiya'da üretildiğini gösterir.

Yedinci ve sekizinci rakamlar 13 ise, cep telefonunuzun Azerbaycan'da üretildiğini ve çok kötü kalitede olduğunu gösterir. Ayrıca sağlığa zararlıdır!

Yedinci ve sekizinci rakamlar 02 veya 20 ise, bu cep telefonunuzun çok düşük kaliteli Birleşik Arap Emirlikleri'nde üretildiğini gösterir. (Not: Bazı Hint setlerinde bu numara vardır)

Yedinci ve sekizinci basamaklar 03/30 veya 04/40 ise, bu telefonunuzun Çin'de üretildiğini ancak kalitesinin iyi olduğunu gösterir. Ama 00 ya da 01 ya da 10 kadar iyi değildir.

Yedinci sekizinci rakam 05 veya 50 ise, cep telefonunuzun Brezilya veya ABD'de veya Finlandiya'da üretildiğini gösterir.

Yedinci ve sekizinci rakamlar 06 veya 60 ise, cep telefonunuzun Hong Kong, Çin veya Meksika'da üretildiğini gösterir.

Yedinci sekizinci rakam 08 veya 80 ise, cep telefonunuzun Almanya'da üretildiğini ve yeterince iyi kalitede olduğunu gösterir.

Yukarıdaki bilgiler çok güvenilir kaynaklardan derlenmiştir. Ancak çok nadiren bazı bilgilerde değişiklikler gösterebilir.

 

 

 

Kaynak: technobrij.com

İlgili Diğer Makaleler