Dünyanın En Hızlı, Katlanabilir 5G Telefonu Karşınızda !

Huawei MWC 2019 etkinliğinde Richard Yu dünyanın en hızlı, katlanabilir, 5G bağlantı kapasitesine sahip telefonu olan Huawei Mate X ‘i ve yeni dizüstü bilgisayarı olan Matebook X Pro’yu tanıttı.

Anlatılan özellikleri ve fiyatları sizin için özetledik:

Öncelikle Huawei yeni dizüstü bilgisayarı tanıtıldı ve grinin iki farklı tonunda satışa sunulacak olan Huawei Matebook X Pro‘yu tanıttı. Evdeki donanım destekliyorsa bu dizüstü bilgisayar ile Wi-Fi hızınız artık iki katına çıkabilecek. Bununla beraber USB-C portları aynı zamanda Thunderbolt 3 ‘ü de destekleyebilecek.

GeForce MX250 ekran kartı desteğiyle normalin 3.5 katı kadar daha iyi bir performans sunabiliyor. Telefon ve bilgisayar arasında Clipboard paylaşımı yapabiliyorsunuz. Tabi bu özellik için Huawei Gear almanız gerekecek.

Matebook 13 ise dokunmatik ekranı ile yeni bir özellik kazanıyor. Biraz daha büyüğü ise Matebook 14 olarak satışa sunulacak ve özellikleri itibariyle Matebook X Pro’ya benziyor.



Huawei Mate X


Huawei Mate X ana ekranı toplamda 8”, fakat katlandığında 6.6” ve 6.38” boyutlarında iki ekran karşınıza çıkıyor. Ana ekran çözünürlüğü ise 2480 x 2200 boyutlarına sahip.


Falcon Wing Design menteşesini geliştirme süreci 3 yıl sürdü. Sonuç olarak katlandığında hiçbir boşluk kalmıyor. Mevcut menteşe düzeneğinde 100’den fazla bileşenin patenti alındı bile.

Mate X oldukça ince, hatta iPad Pro’dan bile daha ince diyebiliriz. Aynı zamanda biri 5G, diğeri 4G olmak üzere çift SIM desteği bulunuyor. Katlandığında ayrı ayrı ekranlarda ayrı ayrı uygulamalar çalıştırılabiliyor. Fotoğraf uygulaması katlanabilir özelliğe uygun bazı yenilikler içeriyor.

5G zamanı geldi! Dünyanın ilk 2G/3G/4G/5G multi-mode çalışabilen modemine sahip.

Telefon iki bataryaya sahip, her biri bir yarısında konuşlu ve her biri 4500 mAh kapasiteye sahip.

55W gücündeki Huawei SuperCharge şarj teknolojisi ile 30 dakika içinde şarj kapasitesi yüzde 85’e ulaşabiliyor.

Huawei Mate X ‘in fiyatı 2.299 Euro olarak belirlendi ve 2019’un ortalarında satışa çıkacak.



İlgili Diğer Makaleler