LG, dünyanın ilk kablosuz OLED TV'sini piyasaya sürdüğünü duyurdu. 97 inçlik LG Signature OLED M modeli, LG'nin Zero Connect Box cihazı sayesinde kablo karmaşasından tamamen kurtuluyor.

LG Signature OLED M, CES 2023 fuarında tanıtıldı ve LG'nin TV pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Diğer OLED TV modellerinden farklı olarak, LG Signature OLED M, tamamen kablosuz bir deneyim sunuyor. Bu deneyimi sağlamak için LG, Zero Connect Box adlı bir verici cihazını kullanıyor. Zero Connect Box, 4K 120Hz (Dolby Vision ve Dolby Atmos dahil) gerçek zamanlı video ve ses işleme yetenekleri sunan dünyanın ilk kablosuz çözümü olarak öne çıkıyor.

Ancak, şu an için Zero Connect Box yalnızca Güney Kore'de mevcut ve yalnızca 97 inçlik LG Signature OLED M (model 97M3) ile birlikte sunuluyor. LG, ilerleyen dönemde bu amiral gemisi modeli Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına da sunmayı planlıyor.

Zero Connect Box, HDMI 2.1, USB, RF, LAN ve Bluetooth gibi bağlantıları destekleyerek TV'ye kablo takılmasını gereksiz kılıyor. Veriler, Wi-Fi 6E standardının üç katı hızda iletiliyor ve anteni ayarlama özelliği sayesinde en uygun iletim yolu sağlanıyor.

LG Signature OLED M, uygun fiyatlı bir model olmayacak ve henüz net fiyatlar belirtilmedi. Ancak, ilerleyen dönemde 83 ve 77 inçlik OLED Evo M modellerinde de Zero Connect Box kullanılacağı belirtiliyor.

İlgili Diğer Makaleler