İkinci el alışveriş yapmanın elbette bazı zorlukları var. İkinci el ürün satan mağazalara gidip istediğiniz ürünü rahat bir şekilde kontrol ederek satın almanız mümkün.

Son günlerde yeni bir dolandırıcılık yolu çıktı. Bu yöntemde elden ikinci el telefon satın alırken satıcıya sahte para vererek insanlar mağdur ediliyor. Çok kurnaz olan bu dolandırıcılar ATM'ye gidiyor, fakat sahte parayı cebinden çıkarıp satıcıya veriyor. Hatta öncesinden pazarlık yapıyor, bir sorun olursa geri iade ederim diyor ve bunun gibi insanın aklına gelmeyecek türlü hileler ile satıcının gözü boyanıyor. Özellikle bunun gibi durumlar göz önünde bulundurulduğunda ikinci el alışveriş için insanlar alışveriş sitelerine tercih ediyor.

İkinci el alışverişi internet üzerinden yapıyorsanız yine çok dikkatli olmalısınız. Özellikle sahibinden.com gibi sitelerde çok sayıda dolandırıcı bilinçsizce ürün almak isteyenleri dolandırmak için bekliyor.

İkinci el alışverişte en çok görülen dolandırıcılık örneklerinden bir tanesi aslında olmayan bir ürünün ilanını, olması gerekenden çok daha düşük bir fiyata açmak.

Bu sayede ürünü almak isteyen insan sayısı da çok olmakta. Bu ilanlarda müşterinin de güvenini kazanmak için ilana “elden teslim önceliklidir” şeklinde ibareler yazılır.

Bu sayede aynı zamanda ürünün gerçekten kendisinde var olduğu izlenimini de karşı tarafa verilmektir. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Dolandırıcılar genellikle elden satın alamayacağınız illerden bu satışı yapmaktadırlar.

Nevşehir, Mardin, Sivas, Kars gibi ürünü elden teslim alamayacağınız iller. Satıcı ile yaptığınız görüşmelerde satıcı önden parayı alabilmek için her kozu oynar.

Zaten parayı önden göndermezseniz hiçbir sorun yok. Ama satılan ürünün ucuzluğuna ve cazibesine kapılıp gönderenler maalesef var. Tabi ki para gönderildikten sonra ne ilan kalır ne de satıcı.

Sitemizde bulunan güvenli ödeme sistemi ile alışveriş kesinleşmeden para aktarımı kesinlikle yapılmaz. Aynı zamanda geri iade edebilmek için ürün özelliklerini iyice kontrol etmelisiniz, dolandırıcılığa karşı alınan tedbir kapsamında sadece belirtilen özelliklere aykırı durumlarda iade kabul edilir. Şu ana kadar hiçbir probleme mahal vermeyen sitemiz güvenilirliğini kanıtlamıştır, iade işlemleri kurallar çerçevesinde yerine getirilmiştir. Yüzde yüz memnuniyet, sıfır sorun ile yolumuza devam etmekteyiz.

www.ikincielmobil.com


İlgili Diğer Makaleler