Arayüz ve İşlevsellik

Eğer Galaxy S8'i yakından biliyorsanız, Note 8 arayüzünün çok tanıdık olduğunu hissedeceksiniz. Aynen Galaxy S8'de olduğu gibi Android 7.0 üzerindeki aynı Samsung yazılım deneyimi ki burada da güç, esneklik ve kullanım kolaylığı arasında güzel bir denge kurmayı başarıyor.

Yalnız şu var ki, burada bazı gerçek iyileştirmeler de var. Bunun bir kısmı zamanlama ile ilgili. Note 8 Samsung'un sanal asistanı Bixby'i tamamen destekleyecek biçimde çıktı. Galaxy S8 sunulduğunda Bixby tam olarak hazır değildi, ancak son aylarda yavaş yavaş gelişim gösterdi. Şimdi Note 8'in sahneye çıkışıyla, telefonunuzu eve götürdüğünüzde Bixby neler yapabileceğini göstermeye hazır ve daha tatmin edici kullanıcı deneyimi yaşatıyor. Ve eğer ABD'deyseniz, Note 8 Bixby Voice'i de içeriyor ve size sadece onunla konuşarak kontrol etmek üzere güçlü araçlar sağlıyor.

Kullanılan sözdizimini öğrenmek biraz zaman alabilir; çünkü Google Assistant'dan, isteğinizi doğru bir şekilde hazırlamayı düşünmek zorunda kalacağınız kadar farklı, ancak Samsung kullanıcıları eğitmek ve doğru patika üzerinde ilerlemeye yardım etmek için gayret gösteriyor.

Çoklu pencere desteği, standart Android'e entegre edilmeden önce bile Note serisinin vazgeçilmezlerindendi ve burada Samsung Note 8 ile bu eğilimini devam ettiriyor. App Pair ile iki uygulama çifti seçebilir ve tek tuşla her ikisini de aynı anda açacak bir kısayol oluşturabilirsiniz. Tam olarak bir devrim niteliği taşımıyor olsa bile, uygulamalar arasında geçiş yapma ve çoklu fonksiyonların kullanımında hiç olmadığı kadar kullanışlı.


S Pen: Yeni ne var?

S Pen: daha ince ipucu ve yeni püf noktaları var.

Air Command merkezi, S Pen'i çıkardığınızda otomatik olarak görüntüleniyor:  bu kullanılabilir tüm işlevleri içeren bir kadran ve Bixby Vision gibi ekstra   modları seçiyor.

İşlemci ve Bellek

Ekstra RAM, bir oyun değiştirici olmayabilir, ancak yine de Note 8'e küçük bir  bonus verir. Galaxy sınıfı bir amiral gemisi olan Note 8, etrafındaki en güçlü  silikonlardan bazılarıyla donatılmıştır. Bu Note 8 için Snapdragon 835 yongası  (ABD) veya bir Exynos 8895 (uluslararası) anlamına geliyor. Galaxy  S8'dekine çok benzemekle birlikte, Note 8 gibi büyük bir telefon için Samsung   RAM'i 4GB'dan 6GB'a yükselterek sistem belleğini büyüttü.

Subjektif olarak, Note 8 diğer üst düzey Android cihazlar kadar çılgın hız hissi  veriyor. Ancak seçici olacaksak, fazladan RAM'in performans üzerinde büyük bir etki yaratıp yaratmadığı net değil. Mutlaka biraz etkisi olacaktır ancak bunun çok büyük oranlarda olduğunu düşünmüyorum.

 

Bu izlenimleri desteklemek için bazı ölçütler kullanarak, Note 8 performansının çok iyi olduğunu ve 835 cips çalıştıran diğer telefonların üstünde olduğunu teyit edebiliriz. Ancak, şimdiye kadar gördüklerimizin en hızlısı değil.

Tıpkı Galaxy S8 gibi, Samsung Note 8'de de 64GB'lık baz depolama seviyesi sunuyor. Uluslararası piyasada 256GB'a kadar depolama seçeneklerini görebilirsiniz. Ayrıca, 64GB'a kadar microSD kart kullanmanıza da bir engel bulunmuyor.

 Galaxy Note 8 kamera ve multimedya kısmını incelemekle devam edeceğiz.


Kaynak: https://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-Note-8-Review_id4405/page/2

İlgili Diğer Makaleler