Akıllı telefon almak için harika bir yıl. Bu günlerde, orta sınıf telefonlar bile en azından yeterli düzeyde özelliğe sahip. Ancak, telefonlar da hiç bu kadar pahalı olmamıştı. Eğer 2-3 yıl gidecek bir telefon almaya çalışıyorsanız, karşılaşabileceğiniz çok sayıda küçük tuzak mevcut. 

Eğer 500 $'dan daha pahalı cihazlara bakıyorsanız, istenen düzeyde kameralar, hızlı işlemciler ve muhteşem ekranlar bulmanız neredeyse garanti. Samsung Galaxy cihazlar ve iPhone'lar hala trend belirleyici. Birçok telefon ise en iyi akıllı telefonları taklit etmek için uğraş veriyor. 

Neden bu yazıyı okuyor olursanız olun, bu rehberin size yardımcı olacağını umuyoruz. Her iki büyük platform (Android ve iOS) için de en iyi akıllı telefonları seçtik ve mümkün olan en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacak bir sürü ipucu mevcut. 

1. GOOGLE PİKSEL 2

Genel Sıralamada En İyisi 

İnsanların Android yerine iOS'u seçmesinin birçok nedeni var, ancak şu anda genel sıralamada Google Pixel 2 ve daha büyük kardeşi Pixel 2 XL en iyi akıllı telefon seçimimiz. 


Google, amiral gemisi telefonları kilitsiz almayı çok kolaylaştırdı ve tüm Pixel telefonlar güvenlik ve yazılım güncellemelerini doğrudan alıyor. 

Telefona on üzerinden dokuz verdik. Hiç bir hantallığa yer vermeksizin, en son Android Oreo özellikleriyle Google Android işletim sistemiyle sunulan en iyi cihaz. Ayrıca, 12 megapiksellik şık kamerasıyla bir endüstri lideri olduğunu düşünüyoruz. 

Pixel 2, mükemmel 1080p ekranı, gayet iyi ön hoparlörlerü, IP67 su geçirmezliği, güçlü Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi, 4 GB RAM'i, bir günden fazla giden şarjı ile harika yapım kalitesine sahip olağanüstü bir telefon. 

Tek gerçek eksiklik, bu günlerde pek çok üst düzey telefonda da yer almayan ekstra depolama için bir microSD yuvası ve 3,5 mm kulaklık jakı olmaması. 

2. APPLE IPHONE 8

Satın Alınacak Telefon 

Her ne kadar iPhone X çok hoşumuza gitse de, özellikler bakımından neredeyse aynı ve daha ucuz iPhone 8 (ve iPhone 8 Plus)'a bakalım. 


Yaptığımız incelemede iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a on üzerinden sekiz (8/10) verdik. Hala bir home butonuna sahip olması ve iPhone 8'deki 12 megapiksellik kamera gerçekten güzel (2x optik zoom ve Portre modu bokeh efektlerini isterseniz iPhone 8 Plus'ı satın almalısınız). Her iki iPhone 8 modeli de suya dayanıklı ve Apple'ın güçlü yeni A11 Bionic işlemcisine ve iOS 11'e sahipler. Tüm iPhone'larda olduğu gibi, doğrudan Apple'dan yıllarca süren güvenlik ile yazılım güncellemeleri ve AppleCare + ile genişletebileceğiniz bir yıllık garanti mevcut. 

Her zaman olduğu gibi, hiç bir şey mükemmel değil. Yeni iPhone'lar 3.5 mm kulaklık jakı ve hafıza genişletme desteğine sahip değil, bu yüzden ilk satın almada ihtiyacınızı doğru belirlemeniz gerekiyor. Apple’ın iCloud hizmetleri de biraz zamanın gerisinde kalıyor. Bu yüzden Google’ın sundukları daha cazip görünüyor. 

3. SAMSUNG GALAXY S9 

Samsung Galaxy S9'u seçmeniz için bir sürü harika sebep var. İnceleme yazılarımızda onlar hakkında her şeyi okuyabilirsiniz. Samsung, telefonlarını Google veya Apple'dan daha yavaş güncellemekte, bununla birlikte amiral gemisi telefonlarında yılda birkaç kez daha büyük güncellemeler sunuyor. 


Galaxy S9, 2018'in son derece hızlı ve üstün özellikli Qualcomm Snapdragon 845 işlemcili ilk büyük telefonu. Ayrıca, iPhone ve Pixel serileri baz alındığında fotoğraf ve video çekimleri yapan fantastik bir kameraya sahip (çift diyaframlı 12 megapiksellik tek kamera). Bu telefonlar gibi parmak izi sensörüne sahip (bu yıl kullanımı daha da kolay) ve kesinlikle muhteşem son teknoloji AMOLED ekranı mevcut. 

Dezavantajları çoğunlukla Samsung'un çok fazla özelleştirilmiş Android yazılımı. Buda, cihazı çalıştırdığınızda, bir sürü alan kullanan dağınık bir his veriyor. 

4. MOTOROLA MOTO X4

Ekonomik Lüks 

3.5 mm kulaklık jakı, microSD kart yuvası, 16 megapiksellik ön kamerası, çift arka kamerası, güzel HD ekranı, ön tarafta parmak izi sensörü, su geçirmez metal ve cam tasarımı, sağlam pil ömrü ve Android Oreo'nun neredeyse saf bir versiyonu işletim sistemiyle yeterince güzel bir cihaz. Motorola Moto X4 bir yıl garanti ile geliyor. 


Dezavantajı, orta standart bir Snapdragon 630 işlemciye sahip olması ve bundan dolayı her seferinde biraz gecikme ile karşılaşmanız. Tabi ki bu fiyata bazı fedakarlıkların gerekmesini doğal karşılamak gerekir.

Bunlar dışında alınabilecek akıllı telefonlar:  

·         Apple iPhone 7 or iPhone 7 Plus

·         Essential Phone

·         LG G6 or LG G6+

·         LG V30 or V30+

·         Moto G5 Plus or G5S Plus

·         Moto Z2 Play or Z2 Force

·         Samsung Galaxy S8Galaxy S8 Active, and Note 8

 

Kaynak: wired.com

İlgili Diğer Makaleler