İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Bayilerden sıfır telefon almanın yanında sınırlı bütçe gibi nedenlerle ikinci el mobil telefon piyasası da çok rağbet görmektedir. Aslında dünyanın pek çok yerinde benzer durum söz konusudur. Sıfır ürün alırken garanti süresi, bayiden alma gibi güven sağlayan bazı unsurlar vardır. İkinci el pazarı alıcıların tasarruf etmek açısından tercih etme nedenlerinden biridir. Ancak, alacağınız telefonun arızalı olması, tamirat görmesi ve bu durumu sizin fark edemeyecek olmanız size ek maliyet yüklemesine sebep olabilir. Hatta daha da kötüsü çalıntı çıkması durumunda yasal olarak yaşanacak sıkıntılar, yapmak istemiş olduğunuz tasarruftan daha fazla maliyete sebebiyet verebilir.


İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyim?

Burada alacak olduğunuz ikinci el mobil cihazın fiyatı, özellikleri ve genel durumu ile güvenilir bir platformda satılıp satılmadığına bakmak gerekir. Öncelikle ister sıfır ister ikinci el mobil cihaz alımı olsun, yapmamız gereken fiyat performans dengesine dikkat etmektir. Belirlediğiniz bütçeye uygun telefonları www.ikincielmobil.com’da fiyata göre telefon bul özelliklerini kullanarak görebilirsiniz. Eğer satın alınacak cihazın ortalama piyasa fiyatları ile satın alacağınız yerdeki fiyatı arasında çok bariz fark varsa cihazı almaktan vazgeçmek kötü bir fikir olmayabilir. Ancak bunu yaparken telefonun durumuna göre fiyatların oluştuğunu da akılda tutmanızda fayda var.

Bireylerden ya da daha kurumsal yerlerden cep telefonu satın alabilirsiniz. ikincielmobil.com’un avantajı birçok güvenlik kontrolü yapmasıdır. Örneğin çalıntı vb. olma ihtimaline karşı IMEI numarası kontrolü yapmak, satıcılardan doğrulanmış fotoğraflar yüklemesini istemek bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca, IMEI kontrolünü www.turkiye.gov.tr adresinden kendiniz de yapabilirsiniz. Özellikle internetten yapılan alışverişlerde kurumsal olmayan satıcılarla sorun yaşamamak için cihazın tesliminden sonra paranın satıcıya iletildiği web sitelerini tercih edebilirsiniz. İkincielmobil.com gibi profesyonel yerlerde telefonunuz size ulaştıktan sonra ödeme karşı tarafa iletilmektedir.


İkinci el telefon düzgün çalışıyor mu nasıl anlarım?

Bunu mobil cihazın özelliklerini deneyerek kendiniz yapabileceğiniz gibi teknik olarak bu testleri yapabilen Android için "Phone Tester" veya Android ve iOS için "Phone Doctor Plus" gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar akıllı telefonun donanımının, sensörlerinin düzgün çalışıp çalışmadığı, bataryanın durumuyla ilgili gerçekçi bilgiler verebiliyor. Ayrıca, Samsung, HTC, Motorola, Sony, LG ve diğer bazı Android cihazlarda kullanım, ekranın durumu, batarya veya telefonun diğer donanımları ile ilgili testler için kullanılabilecek *#*#4636#*#* gibi gizli kodlar bulunmaktadır. Öte yandan, yurtiçinden kontratlı olarak satın alınmış ya da benzer şekilde yurtdışından getirilmiş cihazlar da ikinci el olarak satılabilmektedir. Bu durumundaki telefonların sizin GSM operatörünüzle çalışıp çalışmadığını yani SIM kilitli olup olmadığını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır. İkincielmobil.com güvenli, kârlı, kolay bir şekilde cep telefonu almanıza ve satmanıza olanak sağlıyor.

Keyifli alışverişler.

İlgili Diğer Makaleler