Mobil incelemeler gerçekleştiren  IDC'nin sonuçlarına göre göre Andy Rubin'in Essential Phone isimli cihazı ilk altı ayında sadece 88.000 tane  satış gerçekleştirebilmiş.

Android'in öncüsü Andy Rubin'in sahibi olduğu teknoloji şirketi Essential, yüksek teknolojili en son model telefonuyla sektöre yeni bir soluk getirmeye çalışırken, zorlu bir süreç geçirdi.

Firmanın sadece teslimat aşamasında değil, aynı zamanda satış miktarında da çeşitli ve önemli sorunlarla uğraştığı ortaya çıkmış durumda. Bir araştırma şirketi olan IDC'nin raporuna göre Essential Phone, ilk altı ayında sadece 88 bin adet satış gerçekleştirebilmiş.




IDC'nin araştırma müdürü Francisco Jeronimo ilgili sonuçları Twitter'da yayınlayarak, cihazın başarılı bir girişim olmaktan şuan için çok uzak olduğunu belirtti. Kimse Rubin'in yeni akıllı telefonunun Apple ya da Samsung'la yakın zamanda rekabet  edecek bir aşamaya ulaşmasını beklemiyordu. Ancak açıklanan sonuçlara göre 88.000 adet satış rakamı da beklenenden oldukça düşük. Bu sonuçlar günümüzün teknoloji devleri ile girilen bu mücadelenin ne kadar zor olduğunu bizlere gösteriyor.

İlgili Diğer Makaleler