Ekran-altı parmak izi sensörüne sahip olacak olan ilk telefon, tahmin ettiğiniz gibi ne Samsung ne de Apple, tahmin etmediğiniz bir  üreticiden geliyor!


Sürekli gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen ekran-altı parmak izi sensörü, ilk defa ne bir Samsung ne de bir Apple’dan gelecek. Büyük ihtimal daha önce duymadığınız üreticinin ismi Vivo.

Çinli üretici Vivo, Synaptics'in OLED ekran altında saklanan "Clear ID" optik sensörü ürünlerinde kullanacak. Ekranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucusu, çalışma mantığı  olarak aşina olduğumuz parmak izi okuyucularıyla aynı görevi görüyor sadece algılama süresi biraz farklı olabilir. Okuyucunun işlevini yerine getirebilmesi için parmağınızı sensörün üzerine doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Ekranda size yardımcı olacak bir parmak izi hologramı çıktığı için size söylediğimiz bu ayrıntıyı yapmakta  güçlük çekmeyeceksiniz.


Şimdiye kadar Synaptics'in ekran altı sensörünün Samsung'un tarihi belli olmayan ve ne zaman çıkacağı bilinmediği  Galaxy S9 ile piyasaya sürüleceği  tahmin ediliyordu. Vivo'nun cihazı hala tanıtmadığını düşünürsek Samsung’un S9 ile Vivo’dan önce davranma şansı hala bulunuyor.

Vivo, yaptığı açıklamada cihazı yılın ilk döneminde tanıtacağını söyledi. Bu zaman aralığında Samsung’un kendi cihazını tanıtması gayet olası . Ancak Çinli  web sitesi CNMO'ya göre cihazın tanıtılması an meselesi.

 

İlgili Diğer Makaleler