Snapdragon 888 1 Aralık'ta tanıtıldı ve onu kullanan ilk telefon 28 Aralık'ta geldi. Onu kullanan ilk telefon 1 Ocak'ta satışa sunulacak.

Bu, Xiaomi Mi 11'in, alıcıların yeni Cortex-X1 CPU çekirdeğinin performansını deneyimlemesine izin verecek ilk telefon olduğu anlamına geliyor. Yeni yonga seti, BlinkAI’nin derin öğrenme algoritmasıyla desteklenen yeni video gece modunu etkinleştiren AI performansını da güçlendiriyor.

Telefon, Mi 10'unkine benzer 108MP ana sensörü olan üçlü bir kameraya sahip. Sensör, 1 / 1.33 ”boyutunda (gruplamadan önce 0.8µm piksel anlamına gelir) ve lens OIS özelliğine sahip. Garip bir şekilde, lens f / 1.85 diyafram açıklığıyla (f / 1.7'ye kıyasla) biraz daha karanlık.

 


 

Ana modüle, görünüşe göre 10 serisinde gördüğümüzle aynı 13 MP ultra geniş açılı kamera katılıyor. Şubat ayında duyurulacak olan Mi 11 Pro ile gelmesi muhtemel olan telefoto kamera burada yok. Değeri ne olursa olsun 5MP makro kamera alıyorsunuz.Xiaomi, bu sürümde daha büyük ekranı korumak için yeni Gorilla Glass Victus'u benimsemiş (6.81 ”vs. 6.67”). Ayrıca 480Hz'lik bir dokunmatik örnekleme hızıyla yenileme hızını 120Hz'e çıkarmış.

 

 

Mi 10'a kıyasla Xiaomi Mi 11'deki üç büyük iyileştirmeden ikisini ele alınmış: yonga seti, ekran ve pil şarjı. Kamera da listede olabilir, ancak bu, Xiaomi'nin çok fazla yaptığı özelliklere bakmadan test edilmesi gereken bir şey.

Yani, şarj etmeye. 4.600 mAh pil, oldukça makul bir 55W'da şarj oluyor, Mi 10 Ultra'nın 120W deliliği gibi bir şey yok. Tam şarj sadece 45 dakika sürüyor. Ve kablosuz şarj da neredeyse aynı hızda, 50W olarak derecelendirilmiş.

Şikâyet edilecek şey, Mi 11'in içinde sadece bir USB-C kablosu bulunan bir kutu içinde gelmesidir. Adil olmak gerekirse, şirket ihtiyacınız olursa size ücretsiz bir 65W GaN şarj cihazı göndermeyi teklif ediyor. Ancak bu Çin için, Mi 11 küreselleştikten sonra teklifin dünya çapında genişletilip uzatılmayacağı net değil.

Çin lansmanından bahsetmişken, telefon bu yılın başlarında Mi 10 ile aynı fiyat olan 4.000 CNY'ye mal olacak. Bu, Avrupa fiyatının da aynı olacağını gösteriyor (800 €). Lansman fiyatı ile aynı, her neyse, Mi 10 aslında şu anda çok daha ucuz.

 

 

 Mi 11, vegan deride, Special Edition olarak ve dört renk cam sırtlı olarak mevcuttur.