Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL İnceleme

Google, teknoloji endüstrisindeki en büyük isimlerden biri olabilir, ancak donanıma gelince bu alanda oldukça yeni. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen ve başlangıçta kullanılabilirlik sorunlarına rağmen, Google'ın Pixel telefon serileri, dünyanın dört bir yanından Android hayranlarının gönlünde taht kurdu. Ve neden olmasın? Nexus markasının halefi olarak, Android'i normalden daha uzun bir ömür ile sundu. Geçen yıl Pixel 2 ve en iyi kamerayı içeren Pixel 2 XL geldi. Bu da Pixel ismini mobil dünyada hesaba katılacak bir güç olarak daha da pekiştirdi.

 
Ve böylece, üçüncü nesil bir Pixel telefon kapıyı çaldı. Mağaza raflarından uzakta olabilir, ancak Pixel 3 ön satışa çoktan başladı bile. Peki, gizemli üçüncü nesil Pixel telefonlar hakkında ne biliyoruz? 



Dizayn

Pixel 3 ve Pixel 3 XL, önceki modellerin rafine iterasyonlarına benziyor. Ancak biraz daha pürüzsüz ve biraz daha seksi görünümlü bu yeni Pixels seti var. Yeni Pikseller, farklı iki tonlu Piksel görünümünü oluşturmak için yumuşak üçte iki ile mat bir şekilde bitmiş olan tek parçalı bir cam kapak kullanır. Bu yıl üç renk var: Siyah, Berrak Beyaz ve Pembe değil. Her iki cihazda da bir facelift var. Pixel 3 XL artık kenardan kenara ekrana bir çentik eklerken, daha küçük Piksel de genişliyor ve son olarak ekran kenarlarını yuvarlıyor.




Ekran

Pixel 3, OLED ekranını Full HD + çözünürlükle (1080 x 2280 px) 5,5 inç'e uzatırken, XL artık 1440 x 2960 QHD + çözünürlükle 6,3 inç olarak ölçülüyor. Piksel yoğunluğu (XL'de 523 ppi ve Pixel'de 443 ppi) ilk göründüğünden daha göz alıcı.




Performans ve Pil

Qualcomm’ın Snapdragon 845 gibi, Pixel 3 ve Pixel 3 XL’de dört konserlik RAM’le eşleştirilen üst düzey bir donanım elde etmeniz şaşırtıcı değil, ancak iki yeni silikon parçası ilk kez çıktı. Birincisi, yüksek oranda optimize edilmiş fotoğraf çekimlerini hesaplamak için kullanılan Pixel Visual Core. İkincisi, diğer güvenlik süreçleri arasında cihaz içi şifrelemeyi ele alan Titan M güvenlik modülü.


Her şey görünüyor, hissediyor ve çok sağlam geliyor. Daha detaylı  testler bize daha fazlasını gösterecektir, ancak Pixel 3’ün yazılım kararlılığı ve akışkanlığının ilk izlenimleri her zamanki gibi muhteşem.


Google, yeni Piksellerindeki piller hakkında çok fazla konuşmadı ve XL'de 3.520 mAh'dan 3.430'a ve 2.915'de kalan Pixel 3'e (geçen yılki Pixel 2 ile aynı) göz ardı edilebilir bir değişiklik yapmadan, yalnızca bu donanım ve yazılımlarda değişiklik bekliyoruz. Eklemelerin verimli bir şekilde entegre edilmesiyle Pixel'in pil verimliliğinde artış bekliyoruz.





Kamera


Kamera, Google'ın gerçekten kalite için zaman harcağını gösteriyor. Arkada 12,2 MP sensörlü ve önde çift 8 MP kamera var. Bunlardan biri de grup selfies için geniş açılı bir lens. Daha önce de belirtildiği gibi, Google Visual Core kısmına yeni donanımlar ekledi, bu sayede bir tıklama ile birden fazla görüntü çekme ve mükemmel bir HDR+ görüntüsü elde etmeyi amaçladı.