Android'in en yeni OS'lerinden hoşlanmanız için bir çok neden var, burada görmeye değer 7 özelliği el aldık.

Android Oreo Android Beta programının dışındaki cihazlara erişmeye başlamasıyla, güncellemeyi yükledikten sonra bulabileceğiniz en iyi özelliklerden bazıları.

Daha iyi bildirim kullanımından, çoklu görev (multitask) özelliğine, wi-fi iyileştirmesinden depolama alanı kazanmanıza yardımcı olan bir araca kadar, Android Oreo harika şeylerle dolu. Şimdi bir göz atalım.

Bildirim kanalları

Android Oreo'daki bir bildirimin önem derecesini artık geliştiriciler kontrol edemiyor. Bunun yerine, kontrol tam olarak sizde.


Bir geliştirici, Android Oreo için bir uygulamayı güncellediğinde, uygulamanın bildirim kanalları olacaktır. Tabiki, her kanal farklı bir uyarı türü için. Sizi uyarması için cihazınızda ayarlama yapabilirsiniz.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Twitter uygulamasında uyarıları özelleştirebileceğiniz çeşitli bildirim kanalları bulunuyor.

Ayarlar>Bildirimler>Bildirimler bölümüne gidin, kanallarını görüntülemek için bir uygulama seçin ve sizi uyarmasını istediğiniz şekle göre özelleştirin.

PIP: Fotoğraf içinde fotoğraf

Android cihazınızda Android Oreo'nun yeni picture-in-picture özelliği sayesinde artık bir videoyu izlemek, Google Haritalar'da yol tarifi almak veya bir video görüşmesine devam etmek mümkün.


Bir dahaki sefer Google Duo'da bir arkadaşınızı sohbet ederken veya bir video izlerken yeni özelliği etkinleştirmek için ana ekran butonuna dokunun.

Kablosuz Network iyileştirmeleri

Dışarıdayken pilden tasarruf etmek için Kablosuz özelliğini devre dışı bırakmayı çoğu zaman unuturuz. Android Oreo ile cihazınız, evde olduğunuzu tespit ettiğinde Wi-Fi'yi otomatik olarak açar ve mobil internet kullanımından tasarruf etmek için ev ağınıza tekrar bağlanır.

Bildirim noktaları

Bekleyen bildiriminiz olduğunda ya bir uygulama simgesinin üzerine yerleştirilen küçük noktadan nefret edeceksiniz veya sizi potansiyel olarak kaçırılmış uyarıların üstünde tutmak için eklenen dokunmayı seveceksiniz.


Endişelenmenize gerek yok, bildirim işaretlerini ana ekranda uzun süre basarak ve ardından Ayarlar üzerine hafifçe dokunarak devre dışı bırakabilirsiniz. Ardından, Tüm bildirim noktalarının yanındaki düğmeyi Kapalı konuma kaydırın.

Şifre otomatik doldurma

Uygulama şifrelerini unutmak sinir bozucu. Android O ile Google, oturum açma formlarını Google hesabınızda saklanan bilgilerle veya yeni özelliği entegre eden üçüncü taraf şifre uygulamalarında doldurmayı teklif edecek.


Kullanımı süper kolay ve şifreyi hatırlamamak için herhangi bir mazeretiniz olmayacak.

Daha iyi depolama yönetimi

Depolama alanı azalıyor mu? Ayarlar> Depolama Alanı> Serbest Bırakma Alanı'nı açın.


İndirme klasörünün içeriğini silmek veya kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak için bir seçeneğiniz olacak ve sizin için çok değerli depolama alanı kazanabileceksiniz.

Yeriniz olmadığında bile güncelleme olacak

Android Oreo ve ötesi gelecekteki güncellemeler, cihazınızın depolama alanı bittiğinde bile yüklemeye devam edecektir. Esasen, güncelleme Google sunucularından telefonunuza veya tabletinize akacak ve anında yüklenecektir. Kullanıcılar, bir güncelleme yüklemek için yalnızca 100 KB kullanılabilir alana ihtiyaç duyuyor. Bu çok fazla bir alan değil.

Oldukça güzel özellikler değil mi? Ne dersiniz.













Kaynak:cnet.com