Android telefonlarının hepsinde sistem özelliklerini kontrol edebileceğiniz yada telefonunuzu daha fazla kişiselleştirebileceğiniz  bazı az bilenen kodlar bulunmaktadır.  “Android’in Gizli Kodları” olarak adlandırılan bu kod dizilerini telefonun arama ekranında bahsi geçen kodları yazarak kodların içeriğine  ulaşabiliyorsunuz.

Bizde en çok işinize yarayacağını düşündüğümüz 10 tane dikkatimizi çeken kodu sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu kodlar her telefonda aynı işlevsellikte çalışmayabiliyor bunu da belirtmekte fayda var.

1.Batarya Durum Kontrolü

Hemen hemen bütün androidlerde kullanılabilen  *#0228#  kodunu arama ekranına yazmanız halinde batarya durumu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Voltaj durumu öncelikli olmak üzere bataryanın tüm teknik özeliklerine ulaşabilirsiniz.

2. GPS Testi

Günümüzde telefonların en çok kullanılan özellikleri arasında olan GPS’inizi  *#*#1575#*#* veya *#*#1472365#*#* kodunu kullanarak test edebilirsiniz.


3.WiFi Test

Wi-Fi bağlantınızda problem olmadığından emin olmak istiyorsanız *#232339#, 526#*#*#*#* ve ya  528#*#*#*#* kodlarından herhangi biri ile  deneyebilir, cihazınızın  WLAN bağlantısında bir problem olup olmadığından emin olabilirsiniz.


4.Bluetooth Test

GPS ve WiFi testinde yaptığınız gibi bluetooth ağınızda bir sorun olup olmadığını öğrenmek için *#*#232331#*#* kodunu kullanabilirsiniz.


5.Fabrika Ayarlarına Dönme (Hard Reset)

*2767*3855# kodunu arama ekranına yazarak telefonunuzu  fabrika ayarlarına çevirerek telefonunuzu ilk satın aldığınız günkü gibi temiz bir hale getirebilirsiniz.


6.Cihaz Yazılım Yenileme (Soft Reset)

Cihazınızdaki veriler silinmeden tekrar yazılım yüklemek isterseniz  #*#7780#*#* kodundan faydalanabilirsiniz. 


7. IMEI Kontrolü

Hemen hemen herkesi bildiği bu kodu yine de  paylaşmakta fayda görüyoruz. IMEI kontrolü yapmak için *#06#  kodunu tuşlayabilirsiniz.


8. Cihaz Sürüm Kontrolü

Cihazının sürümünü kontrol etmeniz gerektiğinde *#1234# kodunu tuşlayabilirsiniz.,




9. Genel Test Kontrolü

*#0*# kodunu girerek cihazınızın genel test kontrolünü yapabilirsiniz.  

 

 


10. SW&HW Bilgileri

Cihazınızın software ve hardware bilgilerine ulaşmanız gerekirse *#12580*369# kodunu girerek bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz.