Çinli şirket Huawei, son birkaç yılda milyonlarca telefon satarak ve Apple ve Samsung'un arkasında dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi olma yolunda büyüyor.

Şirket, 2018 yılının başlarında ABD'ye iyi bir giriş planladı. Özellikle amiral gemisi telefonlarını AT&T ve Verizon Wireless'da kullanıma sunacaktı. Ancak bu, Huawei'nin “Çin hükümetinin etkili bir kolu” olduğu iddiasıyla engellenmiş durumda.

Tüm bunlara rağmen şirketin yeni cihazları Huawei P20 ve Huawei P20 Pro 2018'de en önemli telefonları olacak.


Her ikisi de amiral gemisi derecesinde cihazlar olsa da, Huawei P20 Pro gerçekten heyecan verici bir telefon: bir telefonun sahip olabileceği en iyi kamera, çok iyi pil ömrü ve mükemmel görünümlü bir OLED ekrana sahip olduğunu iddiasında.

Gerçekten de yeni Huawei P20 serisi (Huawei P20 ve Huawei P20 Pro) iPhone, Samsung Galaxy veya Google Pixel kadar iyi mi?

Telefon ile birlikte kutuda şunlar var:

Telefon

Huawei hızlı duvar şarj cihazı

USB-C'den USB-A'ya dönüştürücü kablo

USB-C'den 3.5mm ses adaptörüne

Sim çıkarma aracı

In-line mikrofon ile beyaz kulakiçi kulaklık

Kullanım kılavuzu

Tasarım

IPhone X benzeri bir çentik, dikey arka kameralar ve aynı zamanda P20'nin tarz oluşturmak için çok önem verdiği arkadaki  benzersiz renk eğilimi.

Huawei Mate 10 Pro'nun orijinal, şık tasarımından sonra, Huawei P20 ve Huawei P20 Pro'nun sadece iPhone X'i yakından hatırlatan değil, aynı zamanda bir kopyası olan yepyeni bir görünüme dönüşmesi biraz şaşırtıcı. Sadece daha küçük olan çentik değil, aynı şekle sahip olması ve aynı zamanda genel form ve tarzı, dikey kameralar, parlak yuvarlak metal kenarlar, altta mikrofon için simetrik delinmiş delikler.

Huawei P20 ve Huawei P20 Pro'nun birbirinden ayırt edilmeleri biraz zor: Huawei P20 Pro biraz daha büyük ve Huawei P20'deki iki kameraya karşı Huawei P20 Pro'da üç kamera var, geri kalanlar ise neredeyse aynı.

Parmak izi tarayıcısı

Önde, her iki telefonda da ekranın hemen altında parmak izi tarayıcısı mevcut.

Aşağıya doğru uzandığından bir miktar kullanımda zorluk olabiliyor, ancak düz bir masada dururken telefonunuzun kilidini açacağınızda öndeki parmak izi tarayıcısı kullanışlı.

Parmak izi tanıma neredeyse anında gerçekleşiyor ve sadece bir dokunuşla telefonun kilidini açılıyor.

Güvenlik açısından, parmak izi tanıma yanında kullanabileceğiniz yüz tanımlaması da var. Çalıştığı zaman etkileyici bir şekilde hızlı, ancak iPhone X gibi gelişmiş bir 3D haritalama teknolojisine sahip olmadığından daha az güvenli.

Ekran

Huawei P20 ve Huawei P20 Pro arasındaki en önemli fark, kullandıkları ekran teknolojisi: her ikisi de aynı Full HD + çözünürlüğe sahipler. Ancak, Huawei P20, 5.8-inç LCD ekrana, Huawei P20 Pro ise 6.1 inçlik OLED ekrana sahip.

İkisini kıyaslarsanız farkı görebilirsiniz: Huawei P20 Pro'da her şey daha canlı, daha doygun ve akılda kalıcı görünüyor.

Arayüz ve Fonksiyonellik

Huawei'nin özelleştirilmiş arayüzü EMUI. Huawei P20 ve Huawei P20 Pro ile Android 8.1 Oreo üzerine EMUI 8.1'ye sahip olacaksınız.

Öncelikle, EMUI aklınıza gelebilecek her şeye sahip: Fotoğraf ve videoları otomatik olarak yedekleme, her tür “ultra” pil tasarrufu modu mevcut. Facebook, Skype, Whatsapp ve diğer uygulamalarda iki farklı hesapla oturum açmanıza izin veriyor, bazı uygulamalar ve fotoğrafları gizleyebileceğiniz “güvenli dosya” olanağı sunuyor. Ancak, en büyük eksiklik orijinallik, EMUI simgeler gibi en küçük şeylerde bile iOS'u taklit ediyor.

İşlemci, Performans ve Bellek

Huawei P20 serisi, Huawei’nin kendi Kirin 970 çipini kullanıyor. Bu çip Snapdragon 845 kadar hızlı olmasa da ondan çok geride de değil.

P20 serisi bir microSD kart yuvasına sahip değil, ancak bunu 128 GB'lık bir dahili depolama ile dengeliyor. Bu, Apple ve Samsung'un baz telefon modellerinde sunduklarının iki katı.

İnternet ve Bağlantı

4G LTE bağlantısını destekleyen Huawei P20 ve Huawei P20 Pro çift SIM kullanmaya olanak tanıyor ve böylece aynı anda iki farklı numarayı kullanabiliyorsunuz.

Kamera

Huawei P20 Pro'nun üçlü kamerası, gece fotoğrafları için çok iyi.

Huawei P20 Pro'nun üçlü kamera sistemi ile yapacak çok şey var: 20 megapiksellik bir siyah-beyaz sensör ve üçüncü bir 8 megapiksel telefoto kamera ile birleştirilmiş 40 megapiksel ana kamera.

Huawei P20 ise 12 megapiksellik ana kamera ve 20 megapiksellik bir B & W sensörü çift kamera sistemi ile daha mütevazı bir kamera sistemine sahip. Ancak, P20 de bir telefoto kamera yok.

 

Kaynak:phonearena.com