OnePlus 5T/6 söylentiler: Özellikler, Tasarım, Fiyat ve Çıkış Tarihi

 

OnePlus 5T veya OnePlus 6 olarak adlandırılması beklenen yeni OnePlus çıkmaya hazır gibi. Popüler OnePlus 5'in piyasaya sürülmesinin üzerinden altı aydan daha az süre geçmesine rağmen alıcılar satın almak için cihazı bulamıyor. Şirket "Never Settle" sloganıyla tanınıyor ve bir sonraki en büyük atılımı ortaya koymaya hazır görünüyor; daha az ön çerçeve18:9 ekran ve geliştirilmiş bir kamera.

Peki, OnePlus 5T / 6 hakkında ne biliyoruz?

OnePlus 5T/6'nin Özellikleri Nedir?

OnePlus 5T/6 Ne Zaman Çıkıyor?

OnePlus 5T/6'nin Fiyatı Ne Olacak?

Bir sonraki OnePlus hakkındaki tüm inandırıcı söylentileri, özelliklerini, beklenen yeni özelliklerini, tasarımını ile fiyat ve çıkış tarihi bilgilerini hemen aşağıda özetledik.

  Tasarım ve Görüntü

OnePlus 5T'nin (kısaca 5T), Oppo R11S ve Vivo X20 gibi telefonların arkasından modellenmesi bekleniyor. Bu iki cihaz OnePlus'ın kardeş şirketleri tarafından Çin için yapılırken, 5T gerçek bir küresel lansmana sahip olacak.

Çok narin metal arka yüz, neredeyse görünmez hilal anten hatları, daha rahat tutmak için eğri bir sırt ve çok benzer bir fiziksel boyuta sahip olmasıyla genel tasarım stili OnePlus 5'den 5T'ye taşınıyor.

Büyük değişiklik ekrana geliyor: yeni OnePlus'ın 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe ve 18:9 en boy oranına sahip daha büyük 6 inç OLED ekranla birlikte gelmesi bekleniyor. Saf dikdörtgen ekrandan kaçmak için hiçbir çentik, eğri ve başka bir şey olmayacak. Yeni ekran parmak izi tarayıcısı için yeni bir şekillendirme gerektiriyor çünkü bunun için yeterli alan yok. OnePlus parmak izi tarayıcısını kolay erişilebilir bir merkezi konumda telefonun arkasına yerleştiriyor.

Beklenen OnePlus 5T teknik özelliklerine hızlı bir göz atarsak:

 

Kamera İyileştirmeleri

OnePlus 5 ikili bir kameraya yer verdi ve 5T bu konsepti geliştiriyor: yine aynı fikir, ana, geniş açılı bir kamera ve arka planı bulanıklaştırmanıza ve fotoğraflarda DSLR benzeri bir efekt elde etmenize olanak tanıyan Portre moduna sahip ikinci bir tele objektif.

OnePlus üst düzey yöneticileri, OnePlus 5T'nin fotoğraf makinesinde her ikisi de düşük ışık koşullarında üretilen iki yeni fotoğrafla eğlendi. Bu 5T kameraların düşük ışıklı çekimler için daha fazla gelişme sağlayacağı açık bir ipucu. OnePlus 5'de 16MP f/1.7 ana kamera ve 1.6x zumlu bir 20MP f/2.6 tele kamerası vardı. Bunun değişmesini beklemiyoruz, ancak görmek istediğimiz şey ana kameradaki optik görüntü sabitleme, düşük ışıkta daha net fotoğraflar elde etmenin önemli bir bileşeni.

 

Diğer Yeni Özellikler

İlk olarak, iyi haber: OnePlus'ın eski 3.5 mm kulaklık girişi tutma olasılığı yüksek.

Güncelleme: OnePlus'dan Carl Pei eski jak taşıyan önceki tüm OnePlus telefonlarının resimlerini tweetlediği için hemen hemen doğrulandı ve kalması muhtemel.

OnePlus ses anahtarı ile gelen çok az sayıda Android telefondan biri. Anahtar 5T'de kalacak ve muhtemelen işlevleri açısından bazı iyileştirmeler olacak.

Yazılım tarafında, 5T'nin yüz tanımayı destekleyen ilk OnePlus telefonu olması bekleniyor. Bu söylentinin gerçek olup olmayacağından hala emin değiliz ve eğer öyleyse, iPhone X'de elde ettiğiniz 3D yüz taraması olmayacaktır.

  

Beklemediklerimiz Ne

Maalesef, OnePlus 5T'nin herhangi bir özel su koruması özelliğine sahip olmasını beklemiyoruz. Bu, bir sonraki OnePlus telefonunun en çok arzulanan konusunu oluşturuyordu, ancak şimdiye kadar bu yönde hiçbir söylenti yok.

Ayrıca, 5T'de çift hoparlör görmeyi beklemiyoruz. OnePlus 5'de çok yüksek sesli bir hoparlör vardı, ancak daha iyi kalite çift hoparlörlü iPhone 8 ve Pixel 2'yi gördük.

Son olarak, OnePlus'ın Android 8.0 Oreo ile birlikte OnePlus 5T'yi kullanıma hazır hale getireceğini düşünmüyoruz ancak telefonun 2018'in başında Oreo'ya güncellenmesini bekliyoruz.

 

Fiyat ve Çıkış Tarihi

OnePlus, telefonlarında giderek artan fiyatlarla geliyor.

Cihazın iki depolama versiyonu bulunması muhtemel: 6GB RAM'e sahip 64GB model ve 8GB RAM'li 128GB versiyon.

Bu seviyelerin etrafında bir şey için 50 $ ila 100 $ fiyat zammı olacak gibi:

64GB / 6GB RAM modeli - 540 $ /  550 €

128GB / 8GB RAM modeli - 600 $ / 650 €

Sızdırılan bilgiler, OnePlus 5T'nin çıkışının Kasım ayının sonlarına doğru olduğu yönünde.


 

Kaynak: Phonearena.com