İyi taraflar

LG V30 neredeyse her şeye sahip: mükemmel bir kamera, hızlı işlemci, büyük OLED ekran, mükemmel pil ömrü, su geçirmezlik, kablosuz şarj etme, mikro-SD depolama ve bir telefonda olabilecek en iyi kulaklık girişi.


Kötü taraflar

V30'un ergonomisi  biraz garip. Kamerada otomatik odaklanma yavaş olduğundan bazı anlık çekimleri kaçırabilirsiniz. Operatörlere özgü sürümler yazılım ve logo bakımından sinir bozucu olabiliyor.

Alt çizgi

LG V30, Samsung Galaxy S8 Plus ve Google Pixel 2 XL'ye güçlü bir alternatif. Tutuş ergonomisi ve fotoğraf çekme özellikleri ihtiyaçlarınıza uyarsa, hayal kırıklığına uğramazsınız.

Yakın zamana kadar Samsung, Galaxy S8, S8 Plus ve Note gibi böyle bir ürünü sunan tek şirketti. Şimdi, LG V30 da var. Ucuz değil, küçük değil ve mükemmel değil.


LG V30 nedir ve fiyatı nedir?

V30 LG'nin yeni amiral gemisi. Yeni OLED ekranı, daha ince yapısı, gelişmiş çift kamera ve kulaklık jakına entegre edilmiş dörtlü DAC (dijitalden analoga ses dönüştürücüsü) ile LG onu hem lüks hem de içerik yaratıcının rüyası olarak pazarlıyor.

ABD'de, 64GB cihazın ücreti operatöre bağlı olarak 810$ - 840$ arasında değişiyor. Kilitsiz olarak satılanların ABD fiyatı 830$.


IPhone X ve diğer birçok 2017 amiral gemisi telefonda olduğu gibi, 6 inçlik LG V30'da cam ve alüminyumdan yapılmış. Ayrıca, alışılmadık derecede uzun bir ekranı var. Bu ekran hemen hemen üst ve alt kenarlara kadar uzanıyor. Ayrıca, pürüzsüz cam sırt ve parlak alüminyum şerit görünüşe sahip.

LG V30'un çift kameraları mükemmel fotoğraflar çekiyor. Canlı, hayat dolu fotoğraflar. Zum yapıldığında daha ayrıntılı ve daha da az lekeli olması yönüyle Samsung Galaxy S8 Plus'dan daha iyi. Ancak tam otomatik kullanımda LG kamerası Samsung, Apple ve Google'ın sundukları kadar iyi değil. Otomatik odaklanma özellikle düşük ışıkta yavaş.


En iyi kulaklık girişi

LG V30'un dörtlü-DAC (dijital-analog dönüştürücü) sadece bir pazarlama hilesi değil. Gerçekten işe yarıyor. Ancak, bunun için bir telefonu satın almaya değer mi? Buna siz karar verin.

Dikkat, farkı gerçekten fark etmek için iyi bir kulaklık çiftine ihtiyacınız olacak. Ucuz kulaklıklar onu kesmiyor ve berbat korsan 128kbps MP3'ler yerine yüksek kaliteli ses dosyalarıyla başlarsanız müthiş farkı anlayacaksınız.

Bu arada,  kulaklık daha pahalı LG V30 Plus'ı tercih etmeniz durumunda kutuda yer alıyor.

Pil ömrü

Pil ömrü oldukça iyi. Bu telefonun selefi, çıkarılabilir pil ile en son amiral gemisi telefonlardan biriydi ancak bu cihazda çıkarılabilir pil yok. Ne yazık ki, ince cam tasarımı artık olmayacağı anlamına geliyor.

Performans

Ham performans, test ettiğimiz en hızlı Android telefonlarıyla aynı seviyede. (Hiç şaşırtıcı değil, hepsinin aynı Qualcomm Snapdragon 835 çipi var.)

 

 

  



Kaynak:cnet.com