Google Pixel 2 ve 2 XL'nin Özellikleri ve Farkları Neler?

Telefonların bir çok özelliğinin güncellendiği Google'ın yeni jenerasyon amiral gemisi Pixel 2 ve Pixel 2 XL raflarda. Peki, Google'ın yeni duyurduğu bu iki telefon arasındaki farklar neler?

 

Pixel 2 - Pixel 2 XL Tasarımları Farklı Mı?

Geçen yılki Pixel telefon ikilisi 5 ve 5,5 inç'lik bir modeller olmak üzere iki forma sahipti . Ekran boyutu bir yana bırakılırsa ikisi de çok benzer görünüyordu. Ancak bu sefer Google, iki cihazı daha çok farklılaştırdı.

Pixel 2  daha tanıdık bir cihaz, hala 5 inçlik bir ekrana sahip, ancak olabildiğince küçük değil. Eski Pixel ile kıyaslandığında biraz daha şık fakat Samsung Galaxy S8'e kıyasla biraz eski moda olarak kabul edilebilir. Piksel 2'yi ters çevirdiğinizde ve iki tonlu arka panel var.  Parmak izi tarayıcısı artık camın altında  ve daha düzenli görünüyor.


İşlerin ilginçleştiği yer Pixel 2 XL. Bu model çok daha modern bir görünüm kazanmış durumda.  S8, LG V30 ve iPhone X gibi Pixel 2 XL yuvarlatılmış köşeler ve minimal çerçeve  ile  tam ekran  bir cepheye sahip.

Çerçeve küçültmeyle birlikte, Pixel 2 XL  18:9 en-boy oranı yla 6 inç ekrana sahip ve bu cihazın modellendiği telefon olduğuna inanılan LG V30'a çok benziyor. Cihazın arka tarafı Pixel 2'ye daha çok benziyor. XL'nin kaygan görünümlü  siyah ve beyaz modelleri  ile Pixel 2'nin pastel mavi seçeneği olmak üzer iki model değişik renk seçeneklerine sahip.



Pixel 2 ve Pixel 2 XL özellikleri: Hangisi daha güçlü?

Bu iki telefon cepheden farklı görünse de, cildin altından geçtiğinizde çok fazla fark yok. Her ikisi de Qualcomm'un en yeni Snapdragon 835 mobil platformu, 4GB RAM'ı ve 64GB veya 128GB dahili depolama alanlarını içeriyor. Her zamanki gibi Google telefonları artırılabilir bir depolama alanına sahip değil.


Her ikisinde de ön tarafa bakan hoparlörler USB-C bağlantısı  ve arama çubuğunu ilk kez uygulama simgelerinin altına yerleştirildiği yeni bir Android başlatıcısı yer alıyor. Ayrıca, hava durumu ve gelecek randevuları gösterecek yeni bir dinamik widget mevcut.


Hem Pixel 2 hem de Pixel 2 XL tarafından paylaşılan bir diğer özellik de 12 megapiksel kamera. Bu yılki büyük yenilik OIS ve daha geniş bir f/1.7 diyafram. Google'ın şu anda üst düzey cihazlarda yaygın olarak görülen bir özellik olmasına rağmen, çift kamera sistemine yer vermemesi ilginç. Google, kamera uygulamasına bir dizi yapay-bokeh efekti eklemiş durumda. Bunun ikincil bir lens eksikliğini telafi edeceğini umuyoruz.

En büyük farklardan birisi de ekran çözünürlüğü. Daha küçük 5 inçlik Pixel 2 yine daha önceki  1080p OLED paneli  kullanıyor. Ancak Pixel 2 XL, yeni en-boy oranına uyacak şekilde QHD + çözünürlüğe (1440 x 2560 piksel) yükseltilmiş durumda.

Büyük olasılıkla Samsung yerine Google tarafından üretilmiş olan, iPhone X'deki gibi bir OLED ekranı olacak. Bize göre, Samsung AMOLED panelleri LG'nin OLED'lerinden daha üstün ancak her ikisi de güçlü doygunluk ve neredeyse mükemmel siyahlar sunuyor. Her iki telefon da geniş DCI-P3 renk gamutunu destekliyor ancak HDR'den söz edilmiyor.


 

Pixel 2 - Pixel 2 XL fiyatı ne kadar?

Google geçen yılki telefonlarda olduğu gibi yeni Pixel cihazları da akıllı telefonların "premium" bölümünde konumlandırıyor. Eski Nexus serisinin aksine, bu sefer etkileyici özellikleri ortalama fiyatların altında sunmuyor.

64GB'lık Pixel 2 modeli 649 $ 'dan başlarken eğer  128GB'lık Pixel 2 XL  istiyorsanız fiyat 949 $'a kadar yükseliyor. 64GB Pixel 2 XL'nin fiyatı ise 849 dolar. Açıkçası, Google bunları Samsung ve Apple ile rekabet edebilecek cihazlar olarak görüyor ve buna göre fiyatlandırmış durumda.



 Kaynak: http://www.trustedreviews.com/news/google-pixel-2-vs-pixel-2-xl-3300572