Android P: Daha Akıllı ve Daha Basit

Android P akıllı telefonunuzu daha da akıllı hale getiriyor, cep telefonunuzun sizden öğrenmesine ve size uyum sağlamasına yardımcı ediyor. Örneğin, Android P bataryadan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için, pil gücünü yalnızca en fazla kullandığınız uygulamalar ve servisler için önceliklendiriyor.

Ayrıca, Android P Adaptif Parlaklık oluşturmak için çevrenizdeki parlaklık ve parlaklık kaydırıcısını nasıl ayarladığınızı öğreniyor ve ayarlama yapıyor.

Android P, telefonunuzda gün içinde daha iyi şekilde gezinmenize yardımcı olacak ve bir sonraki işleminizi otomatik olarak en iyi şekilde yapmak için ne yapmak istediğinize dayalı akıllı öneriler sunuyor. Örneğin, Uygulama Eylemleri, bir sonra ne yapmak istediğinizi tahmin ederek öneriler getiriyor. Kulaklığı cihaza bağladığınızı varsayalım, Android favori Spotify çalma listenizi başlatıyor. Eylemler, Android Başlatıcı, Akıllı Metin Seçimi, Google Play Store, Google Arama uygulaması ve Asistan gibi yerlerde görünüyor.


Amaç yalnızca işletim sistemi değil tüm cihaz deneyiminin daha akıllı yapmak. Bu nedenle, Google makine öğrenme (ML Kit) yöntemini uygulama geliştiricilere aktarıyor. ML Kit, metin tanıma, yüz tanıma, görüntü etiketleme ve daha fazlasını geliştiricilere sunuyor. Örneğin, Lose It! gibi bir beslenme takipçisi uygulaması geliştiricileri, beslenme modelinizi tanımlamak için, telefonun kamerasıyla 200'den fazla farklı gıdayı otomatik olarak sınıflandırabilir.

Basit, Daha Kullanışlı Bir Android

Android P'de sadelik çok önemli.  Ana ekranınızdan gezinmeyi etkinleştirmek için jestleri genişletilmiş durumda. Bu, özellikle telefonlar daha büyüdüğünden ve tek elle kullanımın zorlaşmasından dolayı çok kullanışlı. Temiz bir ekran, tek bir ana düğme ile yeni tasarlanan Genel Bakış (ana ekran), bir bakışta en son kullandığınız uygulamaların tam ekran önizlemelerini görüntülediğiniz yeri görmek için yukarı doğru hızlıca kaydırabilirsiniz. Sadece bunlardan birine geri dönmek için hemen dokunabilirsiniz.

Sürekli uygulamalar arasında geçiş yapan biriyseniz: Akıllı Metin Seçimi (seçtiğiniz metnin anlamını tanıyor ve ilgili eylemler öneriyor) Genel Bakış'ta çalışarak istediğiniz işlemi gerçekleştirmeyi kolaylaştırıyor.

Telefonunuzda nasıl gezineceğinizi ayarlamak çok önemli ve küçük değişiklikler büyük bir fark yaratabiliyor. Hızlı Ayarlar yeniden tasarlanan Android P ekran görüntülerini kolayca alma ve düzenleme, basitleştirilmiş ses kontrolleri, bildirimleri yönetmenin daha kolay  yolu ve daha fazlasını sunuyor.

Dijital Refah ve Kontrol

Telefonu daha iyi kullanmak ve kontrolü her an elinde tutmak önemli. Örneğin, Android P'de yeni Gösterge Tablosu, uygulamalarda geçirilen süre, telefonunuzun kilidini kaç kez açtığınız ve aldığınız toplam bildirim dahil olmak üzere cihazınızda zaman geçirme şeklinizi gösteriyor. Uygulama Zamanlayıcısı, uygulamalarda zaman sınırları belirlemenize olanak tanıyor ve sınıra yaklaştığınızda sizi uyarıyor ve ardından hedefinizi hatırlatmak için simgeyi gri hale getiriyor. Yeni "Rahatsız Etme" modu sadece telefon görüşmelerini ve bildirimleri değil, aynı zamanda ekranınızda görünen tüm görsel aksiyonları susturuyor. Ayrıca, eğer telefonu masaya ters yatırırsanız, otomatik olarak Rahatsız Etmeyin moduna geçiyor.

Son olarak, karanlık olduğunda Wind Down Gece Işığı'nı yakıyor, Rahatsız Etmeyin'i açıyor ve belirlediğiniz saatte uyumanıza yardım etmek için seçtiğiniz uyku saatinde ekranı gri tonlamalı hale getiriyor.

Kontrol Paneli, Uygulama Zamanlayıcısı, Wind Down

Akıllılık, basitlik ve dijital konforun ötesinde, DNS, şifrelenmiş yedeklemeler, Korumalı Onaylar ve daha fazlası gibi güvenlik ve gizlilik iyileştirmeleri de dahil olmak üzere Android P'de gelen yüzlerce ek iyileştirme var.

Android P Beta, şimdilik Google Pixel'de kullanılabilir. Ayrıca, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 ve Essential PH1 gibi telefonlarda da kullanılması mümkün.

Kısacası, Android P, makine öğrenimini ile sizden öğrenen, size uyum sağlayan ve günlük işlerde size yardımcı olan bir işletim sistemi hedefini gerçekleştirmede çok önemli bir ad