Android 2018'in en iyisi: Yılın akıllı telefonu

Android serisinin en iyi telefonu hangisi?  Hangi pil gerçekten en iyisi?  Hangi telefon gerçekten en iyi ekrana sahip?  Pek çok firmanın benchmarkları oynadığı zaman performansın üreticilerin iddia ettiği kadar iyi olduğunu nereden biliyorsunuz?  Genel olarak en iyi akıllı telefonu nasıl seçersiniz? 

Her şey söylenip yapıldığında, 2018'in en iyi akıllı telefonunu taçlandıran tek bir cihaz olabilir. Bu cihaz, kamera, ekran, performansı, ses ve batarya da dahil olmak üzere birçok alanda mükemmel bir performans sergilemek zorundadır.  Her kategoride kazanmak zorunda değildir -bu kesinlikle kazanmasına  yardımcı olur- sadece genel olarak yarışmadan daha iyi bir şekilde öne çıkması gerekir. 

Fiyatta da en iyi olmak önemlidir. Yani, servetinizi harcadığınız zaman ve diğerlerinin üstünde bir telefon için tezgahın üzerine koyduğunuzda, 2018'in en iyisini istiyorsanız hangi telefonu satın almalısınız? 

Android 2018'in En İyisi: Adaylar 

Asus ROG Phone

Google Pixel 3

Google Pixel 3 XL

Honor 8X

Honor Play

HTC U12+

Huawei Mate 20

Huawei Mate 20 Pro

Huawei P20

Huawei P20 Pro

LG G7 ThinQ

LG V40 ThinQ

Motorola Moto Z3

Nokia 7.1

Nokia 8 Sirocco

OnePlus 6T

Oppo R17 Pro

Razer Phone 2

RED Hydrogen One

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Plus

Sony Xperia XZ3

Vivo Nex

Vivo V11 Pro

Vivo X21

Xiaomi Black Shark

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi A2

Xiaomi Pocophone F1 

Android 2018'in En İyisi: Kazanan… 

30 telefondan oluşan koleksiyonda haftalarca süren testlerden sonra, Samsung Galaxy Note 9, 2018'in en iyi akıllı telefonu olarak galip geldi. Birçoğunuz için bu, doğru olduğunu bildiğiniz şeyin doğrulanması demek.  Diğerleri için, Samsung'un bu kadar rekabetçi gelişmelere karşı çok iyi bir şekilde geliştirdiğini düşünerek şaşırabilirsiniz. Altta yatan gerçek şu ki akıllı telefonlar bu günlerde çok iyi, hatta artan gelişmeler hala önemli. 


30 telefonluk bir koleksiyonda haftalar süren testlerden sonra, Samsung Galaxy Note 9, 2018'in en iyi akıllı telefonu olarak galip geldi.

En çok puanı alan Galaxy Note 9, son yıllarda skandalla kuşatılmış bir şirket için harika bir sonuç.  Sorunlu bir manzarada çalkantılı satışlara rağmen, Samsung hala dünya genelinde beş telefondan birini satıyor.  Bazıları Samsung'un güvende olmasını ve oynadığını düşünüyor.  Ancak Samsung her yıl mükemmelliğini koruyarak rekabetçi bir telefon üretmeye devam ediyor. 

İstatistiklere bakalım.  Galaxy Note 9, Android'in en iyileri ekran kategorisinde, rakiplerinden sıyrılarak tam bir kazanan oldu.  Not 9 ayrıca, teknik açıdan doğru kamera olmak için en göze çarpan en iyi kamera kategorilerinden birini çıkardı (Google Pixel 3 serisi, hesaplamalı fotoğrafçılık için diğer ödülü aldı).  Note 9 aynı zamanda sağlam bir pil ömrüyle dördüncü sırada, kilitlenmede beşinci sırada (çok, çok yakın bir yarıştı) ve ses için birinci sırada kendine yer buldu.  

Bu tür bir testte, tutarlılık tek bir özellikten daha önemlidir. Mükemmel bir fotoğraf makinesine sahipseniz ancak piliniz zayıfsa podyumda yer alma imkanınız düşüktür. En iyisi olmak istiyorsan, ölçebildiğimiz her şeyde harika olmalısın, sadece birkaçı değil. 


 Bu tür bir testte, tutarlılık önemlidir: Galaxy Note 9, beş kategoriden dördünde en iyi beş finişe sahip oldu.

Tabii ki, bir yazılım veya UI kategorisine sahip değiliz, çünkü yarı-nesnel olarak bile skorlamak imkansızdır (ama eğer bu doğru değilse, bunu duymak isteriz).  Bu sonuçları, güncelleme sıklığı, satış sonrası destek, fiyat ve yazılım istikrarı gibi önemli faktörlerin dikkate alınmadığının bilinciyle karşılayın. Bu faktörler kritiktir, evet, ancak Android kategorilerimizin en iyileriyle aynı şekilde ölçülemezler. 


İşte Android 2018'in En İyisi'nde her ana kategorinin kazananları: 

 En iyi akıllı telefon: Samsung Galaxy Note 9 

En iyi kamera : Samsung Galaxy Note 9 ve Google Pixel 3/3 XL 

En iyi pil : Huawei P20 Pro (pil ömrü) ve Huawei Mate 20 Pro (şarj oluyor) 

En iyi ses : LG V40 

En iyi ekran : Samsung Galaxy Note 9 (genel) ve Razer Phone 2 (oyun) 

En iyi performans : Huawei Mate 20 Pro 

Android'in en iyileri benzersiz bölümü, her kategoride ve genel olarak bir cihazda kazananları taçlandırmamıza rağmen, söylediğimiz telefonun en iyisi olduğunu kabul etmek zorunda değilsiniz.  Sizin için en iyi olan kriterlerimiz bizimkilerden farklıysa, size daha fazla önem veren bilgileri bulmak için verileri girebilirsiniz.  Bu nedenle, ağırlıklandırma veya puanlama algoritmamızın sonuçlarına katılıp katılmamanız, ham rakamlar kendi tercihinizi yapmak için size yardımcı olabilir. 

Her zaman tüm insanları memnun etmek imkansızdır, bu nedenle yorumları yorumlarda tartışmanızı ve daha ayrıntılı olarak görmek istediğiniz belirli karşılaştırmaları ve testleri önermenizi tavsiye ederiz. Topladığımız Android 2018'in En İyi Kitleleri kitlesinde çok daha fazla içeriğimiz olacak, bu yüzden ödüllerin tamamı dağıtıldıktan sonra daha fazla kalmaya devam edin. 


 Tebrikler Samsung. 

Kaynak: https://www.androidauthority.com