Bir süredir iPhone SE 2 ile ilgili söylentiler etrafta dolaşıyor. IPhone SE 2'nin özellikleri neler olacak? IPhone SE 2 ne zaman çıkacak? IPhone SE 2'nin tasarımı nasıl olacak? IPhone SE 2 iPhone X'a ne kadar benzeyecek?

Söylentiler IPhone SE 2'nin tıpkı iPhone X gibi çerçevesiz tasarıma sahip, çentikli ve hiç olmadığı kadar gerçekliğe yakın olacağı yönünde. Çoğu kaynak, diğer iPhone modellerinin yanı sıra iPhone SE 2'nin de Eylül 2018'de çıkacağını fikrinde.


IPhone SE 2'nin tasarımıyla ilgili akıllı telefon aksesuar üreticisi Olixar tarafından kullanılan yeni ekran koruyucuları ve iPhone SE 2 için kullanılan kılıflar da bazı ipuçları veriyor. Cihazın iddia edilen şemaları ve gerçek ekran koruyucularının fotoğrafları paralel. Bunlar, bu yıl Apple'dan ne beklemek gerektiği konusunda daha net bir resim çiziyor. Ancak her zaman olduğu gibi, cevapsız sorular da mevcut.

Çentik Sorunu

Olixar'ın paylaşımı iPhone SE 2'yi iPhone X ile aynı yuvarlatılmış çentiği gösteriyor, ancak gerçek ekran koruyucusunun fotoğrafları ve cihaz şemaları daha açısal bir çentik tasarımına işaret ediyor. Ve eğer hakikaten bu ekran koruyucuları gerçek ise, o zaman çentiğin farklı olması kuvvetle muhtemel. Aslına bakarsanız, bu köşeli tasarım telefonun önerilen küçük estetiği ile oldukça iyi gidiyor.

Peki, hangisi olacak, bunu bekleyip göreceğiz. Ancak diğer söylentiler iPhone SE 2'ye Face ID'nin geleceği yönünde, ayrıca çentik bulunması da neredeyse kesin gibi. Ne var ki bir konu hala havada, içinde parmak izi tarayıcısına sahip bir fiziksel Home tuşu olmadığı için, Apple'ın bir çeşit yüz tanıma sistemi ile telefon kilidini açmayı hedefleyeceği kuvvetle muhtemel. Ancak bu sistem iPhone X'da olduğu gibi tam kapsamlı bir derinlik algılama sistemi mi yoksa 2D yüz tanımaya dayalı daha basit bir çözüm mü olacak, bunu söylemek için çok erken.

Kulaklık Girişi Yok, Kablosuz Şarj İçin Arka Cam Olacak

IPhone SE 2 ile ilgili diğer bir söylenti kablosuz şarj için arka cam olacağı. Bu, bir dizi ayrı sızıntıyla doğrulandı ve bu noktada telefondan beklenen de bir şey. IPhone SE 2 ve ilerideki her Apple telefonundan beklenen bir başka şey ise 3.5 mm'lik ses jakının olmaması.

Orijinal iPhone SE ile aynı boyutta

IPhone SE 2'nin orijinal iPhone SE ile aynı boyutlara sahip olduğu söylentileri var. Yani, 4.87 x 2.31 x 0.30 inç (123,8 x 58,6 x 7,6 mm). Ağırlık olarak da yaklaşık aynı olması bekleniyor (113 g). Orijinalden en büyük değişiklik, tasarım göz önüne alındığında, elbette, çok daha büyük bir ekran. Önceki modeldeki home tuşu yer almaksızın, iPhone SE 2'nin, iPhone X'un geçen yıl başlattığı aynı mimik tabanlı kullanıcı arayüzünü kullanması bekleniyor.

Diğer tasarım değişikliklerine gelince, çok fazla değil. IPhone SE 2, muhtemelen cihazın kenarlar ve üstünde yer alan tuşları koruyacak ve orijinalin tasarımını koruyacak. Yani, ses tuşları ve soldaki ses kapatma düğmesi ve üst kısımdaki güç düğmesi.

 

Kaynak: phonearena.com