IPhone'u şarj etmek istediğimizde her zaman %100'ünü şarj edeceğimizi düşünüyoruz.  Özellikle de yatmadan önce telefonu şarj etmek isteyenler için daha çok geçerli bu kanı.

Öyleyse, bu makale iPhone pilinizi korumak için size daha iyi bir şarj tavsiyesi verecektir.


Son zamanlarda yapılan bir araştırma, iPhone'unuzun 40C'de ve bataryanın %40'ını yeniden şarj ederek batarya ömrünün %85 oranında koruyabileceğini tespit etti.

Ancak 40 derecede %100 şarj ederseniz, pil ömrü bir yıl sonra sadece %65 olacak.

Sıcaklık

%40 şarj

%100 şarj

0 C

%98 (1 yıl sonra)

%94 (1 yıl sonra)

25 C

%96 (1 yıl sonra)

%80 (1 yıl sonra)

40 C

%85 (1 yıl sonra)

%65 (1 yıl sonra)

60 C

%75 (1 yıl sonra)

%60 (3 ay sonra)

Bu test, iPhone'unuzun bir sıcaklıkta şarj oluyorsa, şarj etme süresi uzadıkça pilin daha hızlı şarj edildiğini ve pil ömrünün daha uzun olacağını gösterir.

Buna ek olarak, bu rapor ve araştırma verileri, batarya ömrünün en üst düzeye çıkarılabilmesi için en mükemmel şarj planının, bataryayı her defasında %40 -%80 arasında şarj etmek olduğunu göstermiştir.


Pil performansınızı daha iyi koruyabilmeniz için gücü %40 -%80 arasında tutmak en iyisidir!

Yukarıda belirtilen, iPhone'un her seferinde şarj ettiği zamandır. Ayrıca, şarj etmeye başladığınız zamanda çok spesifiktir.  Bu araştırma, güç %30'a yakınken şarj işlemine başlamanın en iyi olacağını göstermiştir. Ayrıca, iPhone'u mobil oyunlar oynarken ya da video izlerken şarj etmemenin bataryayı daha az aşındıracağı gibi bir arkadaşça tavsiyede var.

 

Bununla birlikte, her seferinde doğru şarj yöntemi kullanılsa bile, pil ömrü sınırlıdır.

Apple yetkilileri, iPhone pilinin şarj döngüsünün yaklaşık 500 kat olduğunu iddia ediyor.  Pil verimliliği %80'in altındaysa, telefon kartının değiştirilmesine neden olur. O zaman, pili değiştirmeyi düşünmek tavsiye edilmektedir.

Cep telefonu uygulaması, pil ömrünü kontrol etmek ve ardından kendi kullanımınıza göre ayarlamalar yapmak için AIDA64’ü tavsiye eder.