İPHONE 15 IÇIN ÖZEL USB-C KABLOLARINA IHTIYACINIZ OLACAK


     

Apple'ın AB'nin USB-C zorunluluğuna uymasıyla ilgili haberler, yanlarında USB-C cihazları bulunan birçok Apple hayranına bir gülümseme getirdi. Tüm düzenlemelere rağmen, Apple teknolojisini tescilli tutmanın bir yolunu buldu. Yakın tarihli bir rapor, iPhone 15'in USB-C bağlantı noktasının yalnızca MFi sertifikasına dayanacağını öne sürüyor.

Bu, özel kablolar almadığınız sürece USB-C bağlantı noktasının tüm işlevlerini elde edemeyeceğiniz anlamına gelir. Başka bir deyişle, iPhone 15'in veri aktarım hızı ve şarj hızı, Apple sertifikalı kablolar ve normal kablolarla aynı olmayacaktır.

MADE FOR IPHONE, IPHONE 15 İLE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Özel kablolar gerektiren iPhone 15 ile ilgili bilgiler ShrimpApplePro'dan geliyor. Önceki sızıntılarını yakından takip ettiyseniz, muhtemelen sızıntıcının iPhone ipuçları konusunda oldukça doğru olduğunu biliyorsunuzdur. Aslında, tipster, iPhone 14'teki Dinamik Ada özelliği ve RAM artışı ile noktadaydı.

Ancak, rapor sadece bir kaynaktan geliyor gibi değil. Aynı zamanda bir tedarik zinciri analisti olan Ming-Chi Kuo'nun varsayımını yakından takip ediyor. Şimdiye kadar iPhone 15'in USB-C'si hakkındaki konuşmaların çoğunu paylaştı.


Kasım ayında Kuo,  iPhone 15 ve 15 Plus'ın USB 2.0 hızlarında zirveye çıkacağını tweetledi. Bilmiyorsanız, Apple Lightning standardı aynı aktarım hızına sahiptir. Ancak tedarik zinciri analistinin paylaştığı en ilginç bilgi, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in (Ultra) USB-C 3.2'de zirveye çıkacağı.

 

Dahası, iPhone 15 Pro  ve Pro Max de Thunderbolt 3 hızlarına sahip olacak. Ve ShrimpApplePro'nun bildirdiği şey, aksesuarların zaten MFi standartlarına göre üretilmekte olduğudur. Yani bu, MFi sertifikası olmayan herhangi bir kablonun sınırlı veri ve şarj hızları sunacağı anlamına gelir.

MFI NE ANLAMA GELIYOR?

MFi hakkındaki tüm yaygaranın ne olduğunu merak ediyor musunuz? MFi, "Made for iPod" anlamına gelir. iPod'lar artık bir şey olmasa da, sertifika programı hala burada. İlk olarak 2005 yılında ortaya çıktı. Apple, cihaz tekliflerini genişletmek için aynı sertifikayı kullandı.

Apple, MFi standardını 2012 yılında yeniden markalaştırdı ve iPhone 5 ile Lightning standardı olarak tanıttı. Temel olarak Apple, 30 PIN konektörlerinden Lightning konektörlerine geçtiğinde. Ve bununla birlikte, standartlaştırılmış kablolar geldi.

Temel olarak, MFi ile Apple, Apple kullanıcıları için güvenli olan tüm aksesuarları ve araçları belirtir. Buna hoparlörler, kulaklıklar ve hatta akıllı ev cihazları dahildir. Programa bir uyarı, aksesuar üreticilerinin yaklaşık 100 $ / yıl lisans ücreti ödemesidir.


Bu ücret, Apple ürünleri için resmi olarak aksesuar satmak isteyen temel olarak elektronik aksesuar üreticileri için geçerlidir.

Şimdi, Apple'ın cihazları için ürünleri standartlaştıran tek marka olduğu gibi değil. Birçok Android üreticisi aynı şeyi şarj kablolarıyla da yapıyor. Oppo markası altında OnePlus, şarj standardı olarak kırmızı bir kablo motifi kullanıyor. Bunu yaparak Android USB aksesuarlarının geri kalanından daha hızlı bir şarj hızı sunar.

OnePlus'ın yakın zamanda benimsediği SuperVOOQ teknolojisinde de aynı şeyi fark edeceksiniz. Yani, maksimum şarj hızlarını elde etmek için doğru şarj adaptörünü ve kablosunu satın almanız gerekir. OnePlus 11'iniz varsa, kendiniz test edebilirsiniz. Kutuda gelen aynı kablo olmadan daha hızlı şarj olup olmadığını görün.