Apple iPhone X 5.8 inç OLED ekranı, yüz tanıma ve 3D kamera, cam gövde ve A11 Bionic işlemci içeren Apple'ın yeni amiral gemisi 10. yıldönümünde çıkarılan iPhone'u. Ve Ön siparişler başladı.

Apple'a göre iPhone X, orijinal iPhone 10 yıl önce piyasaya sunulduğundan bu yana atılan en büyük teknolojik sıçramayı temsil ediyor ve gelecek iPhone geliştirme sürecinin yolunu belirliyor. Apple'ın iPhone X'deki amacı, fiziksel nesne ve deneyim arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran bir ekrana sahip bir iPhone yaratmaktı. 5.8 inçlik ekran, son derece parlak, kavisli, paslanmaz çelik bir bant içinde eriyor.


Cihazı edinmenin maliyeti 999 $ ancak her şey bununla bitmiyor. Aklımızda ek maliyetler var.

Peki iPhone X garanti süresi ne kadar?

IPhone X garanti dışı servis ücreti ne kadar?

IPhone X ekran oranım ücreti ne kadar?

IPhone X arka cam onarım ücreti ne kadar?

Apple, web sitesini, 27 Ekim'de başlayan ön sipariş ile piyasaya sürülen iPhone X için garanti dışı servis fiyatlandırması ile güncelledi.

Apple, standart bir yıllık sınırlı garantinin kapsadığı imalat hatası dışındaki iPhone X ekran onarımlarında 279 $ (ABD) ve cihazda oluşabilecek diğer herhangi bir hasar için 549 $ (ABD) ücret talep edeceğini açıkladı. Ücretler, Avustralya, Kanada, Almanya ve Birleşik Krallık gibi diğer ülkelerde değişiklik gösteriyor.

• Avustralya: ekran onarımı için 419 $, diğer hasar için 819 $

• Kanada: ekran onarımı için 359 $, diğer hasar için 709 $

• Almanya: ekran onarımı için 321 € ve diğer hasar için 611 €

• İngiltere: ekran onarımı için £ 286, diğer hasar için £ 556

• Birleşik Devletler: ekran onarımı için 279 $, diğer hasar için 549 $

Tabi ki bu fiyatlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde iPhone X AppleCare + için 199 $ ön ödeme yapan müşteriler için geçerli değil.


AppleCare+, iPhone'u cihazın orijinal satın alma tarihinden itibaren iki yıl uzatan isteğe bağlı bir garanti planı. Plan, ekran onarımları için 29 ABD Doları veya başka herhangi bir hasar için 99 ABD doları karşılığında iki kazaya bağlı hasarı kapsama dahil ediyor.

Örneğin, iPhone X ekranını bir kere ömrü boyunca parçalanırsa, garanti dışı 279 $ ödemek gerekiyor. AppleCare + ile birlikte ekran tamir ücret ile birlikte, 228 $ ücret ödeniyor. Böyle bir durumda, eğer bir kaza olursa, garanti planının satın alınması sizin için uzun vadede daha avantajlı olacaktır.

IPhone X'in arka camı kırılırsa, AppleCare +'i kullanmak daha da avantajlı. Apple'ın bu türden bir hasar için sabit ücreti 549 $ iken ön ödeme AppleCare + ile birlikte sigortaya dahil edildiğinde 99 $ ilave ediliyor toplam 298 $ olarak gerçekleşiyor.

IPhone AppleCare + cihazın orijinal satın alma tarihinden itibaren iki yıla kadar çevrimiçi sohbet veya telefon aracılığıyla AppleCare danışmanlarına 7/24 öncelikli erişim olanağı sunuyor. Planın olmadığı durumlarda, iPhone sahipleri sınırlı bir yıllık garanti ve ilk 90 gün boyunca ücretsiz telefon desteğine sahipler.

 

 

 

Kaynak: www.macrumors.com