Akıllı telefon devi Apple üç aylık satış raporuyla, iPhone X'un beklentilerin altında kaldığı yönündeki dedikodulara cevap vermiş oldu. Satışlar genel olarak bir önceki yıla göre düşmüş durumda. Ancak, cihaz başına ortalama gelir tahminlerin çok az da olsa üstünde. Bu da iPhone X satışlarının beklentilerden yüksek olduğu anlamına geliyor. Apple Watch ise şimdiye kadar ki en iyi üç aylık satışı yakalamış durumda.

Mevcut durum bu olmakla beraber, Apple 2018'de neler yapacak? Yeni cihaz IPhone XI mi, iPhone X2 mi olacak? IPhone X2 ne zaman çıkacak? IPhone X2'nin fiyatı ne olacak? Söylentiler muhtelif. IPhone severler için yine heyecanlı bir yıl olacak. Muhtemelen Eylül ayında açıklanıncaya kadar neler olacağını kesin olarak bilemeyeceğiz. Ancak, şirkete yakın kaynaklardan gelen sızıntılar bir fikir edinmemizi sağlıyor.


IPhone X2 / iPhone XI ne zaman çıkacak?

Yeni iPhone'in ne zaman çıkacağından başlarsak, aslında bu konuda herhangi bir söylenti yok. Bu durumda, her yıl olduğu gibi yeni iPhone'ları Eylül ayında görebileceğimizi varsayabiliriz.

Yeni IPhone fiyatı ne olacak?

IPhone X fiyatları 999 $'dan başlıyor. Iphone XI veya benzeri cihazın fiyatının da en azından yaklaşık bu fiyatlarda olması bekleniyor. Ancak, sızan bazı bilgilere göre, Apple'ın planları arasında üst model bir iPhone yanında iPhone X'un bir çok özelliğine sahip ancak daha ucuz bir cep telefonunun da çıkarmayı hedefliyor. Artık bu iPhone X2 plus yanında iPhone X2'mi olacak ya da iPhone XI plus yanında iPhone XI mi olacak zamanla netleşecek.

Diğer Haber ve Söylentiler

IPhone X çıkmadan öncede bir çok söylenti çıkmıştı. Bunlardan biri de ekran boyutları farklı iki iPhone X olacağıydı. Benzer şekilde 5,85 inç ve 6,46 inç OLED ekranlara sahip iki iPhone ile 6,1 LCD ekrana sahip iPhone olacağı yönünde söylentiler mevcut.

Digitimes raporuna göre de Apple, 4 yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor. Bunlar 5.7- 5.8 inç LCD cihaz, 6.0 - 6.1 inç LCD cihaz, 6.0 - 6.1 inç OLED cihaz ve 6.4 - 6.5 inç OLED cihaz.

LCD ekrana sahip olan cihaz çok muhtemel ki iPhone 8'in devamı niteliğinde ve diğer yeni çıkan iPhone'lara göre daha ucuz olacak gibi görünüyor.

IPhone XI'in tasarımı, henüz piyasaya çıkışının üzerinden bir yıl bile geçmemiş olan iPone X ile çok büyük oranda aynı olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, çift kamera, yüz tanıma ve diğer özelliklerin bir miktar daha iyileştirilmesi de beklentiler arasında.

Öte yandan, iPhone XI'in çift sim kartlı olacağı ve daha hızlı bir data akış sistemine sahip olacağı da beklentiler arasında.

Son olarak bu yıl ilkbahar sonunda gelmesi iPhone SE modeli yüz tanıma özelliğine sahip olmayacağı ancak kablosuz şarja imkan vereceği ifade ediliyor.