1 trilyon dolarlık pazar değeri ile dünyanın bir numaralı şirketi Apple, XR modelindeki düşük satış oranına rağmen 2019 yılında üç yeni iPhone modeli piyasaya süreceğini duyurdu. Bahsi geçen modellerin isimlerine dair henüz ortada net bir bilgi yok maalesef.


ABD’nin Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, Apple bahsi geçen akıllı telefonlarla müşterilerine yeni kamera özellikleri sunacak. En pahalı modelin üç kameraya, diğer iki modelin de iki kameraya sahip olacağı konuşulurken, ayrıca 2020’nin yeni iPhone modellerinde LED ekranlar yerine OLED ekranlar kullanılması planlanıyor.


2019 yılına girer girmez Apple şirketi, yatırımcılara bu yıl ilk çeyrekte şirketin piyasadaki öncülüğü kapsamında uyarıda bulundu. Bununla beraber ilk çeyrekte 84 milyar dolar düzeyinde gelir beklediklerini de bir açıklama ile duyurdu.


Fakat bu beklenti şirketin bir önceki 89-93 milyar dolar aralığındaki tahmininin altında gerçekleşmiş oldu. Bu düşüşün sebebi olarak Çin’deki iPhone satışlarının düşmesi gibi çeşitli nedenler ileri sürüldü.


Bakalım iPhone Türkiye’deki popülerliğini sürdürmeye devam edebilecek mi ?..