iPhone 8 Ne Zaman Tanıtılacak

Apple 2017’de iPhone'un 10. yıl dönümünü kutlayacak ve bu etkinlik için şimdiden büyük planlar yapıyor. iPhone 8'in piyasaya 12 Eylül'de çıkması bekleniyor. Ancak cihazla ilgili iddialı planlar nedeniyle, iPhone'daki etkileyici özellikleri ima eden bir sürü söylenti ortalıkta dolaşmaya devam ediyor.

Apple, 10'un üzerinde prototip iPhone modelini test etti ve birçok kafa karıştıran söylentinin etrafta dolaşmasına yol açtı. Apple'ın kendi sızıntıları da dahil olmak üzere genel tasarım ve beklenti oluşturan özellikler çoğunlukla etrafa yayıldı.


 

iPhone 8'in, radikal bir şekilde Touch ID parmak izi algılayıcısı ve öne bakan kamera gibi özellikleri bünyesinde barındıran boydan boya ekran tasarımıyla karşımıza çıkması bekleniyor.

Diğer söylentiler Touch ID'nin ekranda yer alacağını ya da Apple'ın üzerinde çalıştığını doğruladığı yüz tanıma teknolojisi sayesinde kaldırılacağını bildirmektedir. Her iki durumda da, iPhone 8'de fiziksel bir Home düğmesi olmayacak ve ön kamera hariç çerçeveler kaldırılacak gibi gözüküyor.

Boydan boya bir tasarıma sahip olan iPhone 8, 4.7-inç iPhone'a benzer ancak 5.5-inç iPhone boyutunda bir ekrana sahip olabilir. Söylentilere göre 5,15 inç kullanılabilir alana sahip bir ekran, geriye kalan ise mevcut Home düğmesinin yerini alacak sanal düğmelere ayrılmış gibi.

Ekranın LCD'den ziyade esnek bir plastik OLED olduğu ve Apple'ın daha az güç harcayan ve daha yüksek kontrast oranı ve daha canlı renklerle daha iyi görüntü sağlayan daha ince bir cihaz sunduğunu söylüyor. iPhone 7'de kullanılan ekrana benzer hafifçe kavisli 2.5D ekrana sahip olacak.

Arka kapakta ise, Apple sonunda iPhone 5, 5s, 6, 6s, 7 ve SE'de kullanılan alüminyumdan uzaklaşıyor ve bunun yerine iPhone 4'te kullanılan yapıya benzer bir cam gövde getiriyor. Görünüşe göre, cam Apple Watch'e benzeyen parlak bir paslanmaz çelik çerçeve etrafında inşa edilecek.

iPhone 7 gibi, iPhone 8'in de suya dayanıklı olması bekleniyor, ancak daha geliştirilmiş IP68 su direnci derecesine sahip olabilir. Yağmur, sıçrama ve kısa sürede suya batırmaya devam edilebilecek. Ayrıca su direnci bir Apple tedarikçisi tarafından doğrulanan ve 2017'de piyasaya sürülen tüm iPhone modellerine genişletebilir.

iPhone 8'in içinde hem daha hızlı hem de daha verimli olması için 10 nanometre A11 çip olması bekleniyor ve ayrıca söylentiler, indüksiyon tabanlı kablosuz şarj ve cihaz için kullanılacak yüz tanıma gibi biyometrik eklemeler gibi özellikleri içerebileceğini söylüyor. Üst uç modellerde ikili mercekli(dual-lens) bir kamera olması, her iki lensin de optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olması bekleniyor.

iPhone 8'in ön kamerası, PrimeSense tarafından teknoloji kullanan gelişmiş 3B algılama yetenekleri içeriyor ve ön yüzdeki nesnelerin yerini ve derinliğini bulan gelişmiş 3B yüz tanıma özelliklerini etkinleştiriyor. Söylentilere göre Apple, ön yüzdeki FaceTime kamera için bir çift kamera ayarı ile birlikte geliştirilmiş fotoğraflar ve daha iyi AR özellikleri için dikey arka kamera kullanması bekleniyor.

Apple'ın geleneksel LCD ekranlı standart 4.7 ve 5.5-inç iPhone modelleri ile birlikte satılacağı OLED iPhone 8'i yaklaşık 5 inç "premium" model olarak konumlandırmayı planladığı söyleniyor. iPhone 8'in, önceki iPhone'lara göre daha iyi bir fiyatla 1.000$ mal olması bekleniyor. iPhone 8'in ve ona eşlik eden cihazların sınırlı sayıda renkte - altın, gümüş ve siyah - olması bekleniyor.


iPhone 8 bu görüntüsünün sızdırılmış CAD çizimlerine dayandırıldığı bildirildi

Apple'ın OLED iPhone'da tanıtmayı planladığı radikal tasarım değişiklikleri göz önüne alındığında, ciddi arz kısıtlamaları olacağı yönünde söylentiler var. Apple, Eylül’de standart 5,7 inç OLED iPhone'u standart 4,7 ve 5,5 inçlik cihazlarla birlikte tanıtabilir, ancak çoğunlukla 2018’in ilk çeyreğine kadar çok az sayıda insan bu cihaza dokunabileceği söyleniyor.