iPhone X'in Öne Çıkan Özellikleri


Apple yeni ürünleri tanıttı. Tabi ki dikkatler iPhone X (10) üzerinde yoğunlaştı. Apple, iPhone X gelecek 10 yılın akıllı telefonlarına yön verecek iddiasında. Aklımızda ise bir çok soru var;

iPhone X'in özellikleri neler?

iPhone 8 plus mı yoksa iPhone X mi almalıyım?

Neden iPhone X'i beklemeliyim?


Bütün bu soruların net bir cevabı yok ama aşağıda size aktaracağımız bilgiler zihninizin berraklaşması açısından kaydedeğer olacaktır.

Uçtan Uca OLED 5.8 İnç Ekran

IPhone X'in en göze çarpan özelliği, 5.8 inç süper retina şahane bir OLED ekrana sahip olması. Yüz tanıma(Face ID) ve yüz haritalama(Animoji) kayıtları gibi görevleri yerine getirebilmek için kamera vb. algılayıcı parçaları ekranın üst kısmındaki dikdörtgenin içinde yer alıyor. Ayrıca Apple'ın HDR-ready olarak ilk akıllı telefonu. Bütün bunlar, açıkça iPhone X ile iPhone 8 arasındaki en temel fark olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone X'de5.8 inçlik ekran cihazın yüksekliğinden (5.65 inç) daha büyük. iPhone 8 Plus'da ise büyük bir çerçeve içinde 6,24 inç yükseklik, daha düşük (1920x1080) çözünürlükte 5,5 inçlik bir ekran mevcut.

Daha Güçlü Ön Kamera


Resim: Apple

IPhone X'in üst kısmında Animoji, Face ID gibi özellikler için kullanılan Apple'ın TrueDepth kamerası yer alıyor. Ön kamera modülü kızılötesi kamera, yakınlık tarayıcı, ortam ışığı algılayıcı, hoparlör, mikrofon, 7 megapiksel kamera vb. bir çok bileşenden oluşuyor.

Touch ID Yerine Face ID ve Yüz Haritalama (Animoji)

iPhone X'in yüzünüzü haritalaması, tanıması ve bu bilgileri akıllıca kullanması heyecan verici. Ancak, bunun ne kadar güvenli olacağının veya TouchID'nin ve parmak izi okumanın etkinliğine yaklaşıp yaklaşmayacağını  henüz bilmiyoruz. Zaten, Apple bu özelliğin 13 yaşından küçükler ve ikiz kişiler için doğru sonuçlar vermeyebileceğini açıkladı.

Animoji, ön kamera ve iPhone X'in 3D haritalama sensörlerini kullanarak yüz hareketlerinizi, ifadelerinizi ve konuşmanızı taklit ediyor.

iPhone X'de Touch ID yok. Bir tarafta heyecan yaratan Face ID (Yüz tanıma) diğer tarafta yıllar içinde en güvenli biyometrik kilit açma sistemi olan Touch ID. Face ID henüz Kanıtlanmamış bir sistem ve tüm etnik bölgelerdeki kullanıcılar için sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmayacağı gibi soru işaretleri var.

Home Tuşunun Olmaması Tek Elle Kullanımını Zorlaştırıyor

IPhone X'de home tuşu yok.Tamamen yeni bir sistem. Öğrenmek ve ustalaşmak biraz zaman alacak. Ayrıca işlevleri tek elle gerçekleştirmek biraz zor olacak gibi görünüyor.

iPhoneX'in Fiyatı Hissedilir Miktarda Yüksek

Cihazın belirlenen baz fiyatı 999$.Buna vergileri de eklediğinizde gerçekten yüksek bir fiyat ortaya çıkıyor. Ayrıca cihazı sigortalatmanız durumunda maliyetler daha da artıyor. Zira, Apple her ne kadar, iPhone X ekranının akıllı telefonlarda kullanılan şimdiye kadarki en sağlam cam olduğunu söylese de, sonuçta cam olması nedeniyle zarar görme ve ek maliyetlere yol açma olasılığı daha yüksek.

 

Kablosuz Şarj ve A11 Biyonik Çip

Apple’ın yeni A11 Bionic ve kablosuz şarj etme özelliği hem iPhone 8'de hem de iPhone X'de mevcut. Bu durum iPhoneX'in OLED ekran ve ön kamera teknolojisinin farklılığı dışında diğer iPhone modelleri ile arasına kalın bir çizgi çekmesine az da olsa engel oldu.

Şimdiye kadarki en güçlü çipe sahip bilinen güvenlik ve Touch ID özellikleri ile yeni kablosuz şarj özelliklerini birleştiren iPhone 8,iPhone 8 Plus ya da en gelişmiş iPhone (X)'e ikincielmobil.com güvencesiyle sahip olmanız dileğiyle.

İyi alışverişler.