Heyecan Verici, Radikal Bir Tasarım.


Birkaç yıl önce Tim Cook, Apple’ın ürün gizliliğini ikiye katlayacağına söz vermişti. Maalesef Apple ne kadarsa uğraşırsa uğraşsın piyasaya çıkmayan ürünlerin ayrıntılarını gizli tutamıyor. Yatay hizada üç kameraya sahip iPhone 11 için grafik çalışması yapıldıktan birkaç gün sonra, sızıntıları ile tanınan Steve Hemmerstoffer bu bomba sızıntı ile geri döndü. Bu sefer Hemmerstoffer, Apple’in sene sonuna doğru piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 11 prototip görüntülerini CompareRaja ile işbirliği yaparak yayınlamayı başardı.

Şimdi iyi haber şu ki, bu görüntüler geçen hafta ortaya çıkan söz konusu üçlü merceğe sahip cihazdan çok daha estetik bir görünüme sahip. Aşağıdaki görüntü yatay olarak yerleştirilmiş üçlü kamera lensine ve oldukça ilgi çekici şekilde kamera modülünü çevreleyen bir flaşa sahip. Dahası, yeni görüntüler iPhone 11'deki çentiğinin şimdiye kadarki en küçüğü olduğunu diyebiliriz.


Her zamanki gibi, sızan fotoğraflara şüphe ile bakmak gerek. Hemmerstoffer, her iki prototipin hala Apple'ın yeni nesil iPhone serisinde bulunması planlanan belli özellikleri ve tasarımın sadeleştirilmesini amaçlayan Mühendislik Doğrulama Testi (EVT) aşamasında olduğunu belirtti. Apple'ın fevkalade çekici bir tasarıma karar vermeden önce çeşitli prototipler üzerinde rutin olarak çalıştığı göz önüne alındığında bu durum pek şaşırtıcı olmaz.

Tabii ki, Apple’ın üç mercekli iPhone’u, mevcut iPhone XS Max’ın halefi olarak şirketin amiral gemisi modeli olacağını söylemeye gerek yok. Bu arada iPhone XR'ı takip eden modelin çift objektifli kameraya sahip olacağına dair dedikodular da var.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde ortaya çıkan diğer iPhone 11 haberleriyle beraber Apple'ın gelecek nesil iPhone'unun daha hızlı Wi-Fi desteği, gelişmiş Face ID performansı ve güvenilirliği ve USB-C desteği içereceği konusunda söylentiler de oldu. Apple'ın bu yıl 5G özellikli bir iPhone kullanabileceğini iddia eden bir Reuters raporu bile vardı, fakat bu daha uzak bir ihtimal gibi duruyor.


Kaynak: bgr.com