Apple AirPlay 2 çok odalı ses, HomePod stereo çifti ve iCloud'daki Mesajlar için destek içeren iOS 11.4 güncellemesini yayınladı. En başta ABD, İngiltere ve Avustralya olmak üzere güncellemeler yapılmaya başlandı. Peki, iOS 11.4 ile hangi özellikler geldi? IOS 11.4 güncellemesi nasıl yapılır?


Yeni sürüm AirPlay 2 ve iCloud'daki mesajlar için beklenen bazı özellikleri de içeriyor. Özellikle, iCloud'daki mesajlar için gelen güncelleme dikkat çekici. Bu özellik kullanıcılara iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac gibi herhangi bir Apple cihazındaki en son mesajlara erişebilme olanağı sunuyor. Yeni sistemde herhangi bir cihazda bir mesaj silindiğinde, yukarıda saydığımız iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac gibi Apple cihazlarının hepsinden siliniyor.

Bu şekilde, Apple kullanıcıları iMessage vasıtasıyla mesaj gönderip aldıklarında ya da bazı mesajları sildiklerinde hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar mesajlaşma verileri güncel oluyor. Öte yandan, kullanıcılar mesajlarını iCoud'da tuttuklarından cihazlarında dahili olarak mesaj tutmak zorunda olmadıklarından dahili depolama alanından tasarruf etmeleri de mümkün oluyor.

Yeni iOS güncellemesi AirPlay 2'yi de beraberinde getiriyor. Bu özellik ile aynı odadaki iki ayrı HomePod ünitesi sol ve sağ kanallarla stereo müzik çalmayı mümkün kılıyor. Buna ilaveten, herhangi bir oda da bulunan kullanıcıların HomePod, Apple TV veya Siri vb iOS cihaz kullanarak başka bir odada müzik açmaları da mümkün. Müziği bir odadan diğerine taşıyabiliyor ve farklı bir odadan müzik açabiliyorsunuz. Yani evinizdeki bütün cihazları mükemmel bir şekilde entegre edip kendinizi müziğin ritmine bırakmanız hemen elinizin ucunda.

AirPlay 2 şu anda ABD, İngiltere ve Avustralya’da kullanılabilir durumda. Kanada, Fransa ve Almanya’da ise 18 Haziran 2018’den itibaren kullanılabilir olacak.

IOS 11.4 sürümünü hangi cihazlar destekliyor?

Apple'ın iOS 11.4 güncellemesini destekleyen cihazlar arasında şunlar var; iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad 9.7, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod touch 6.

IOS 11.4 güncellemesi nasıl yüklenir?

Siz de Apple cihazınızda iOS 11.4 güncellemesinin erişilebilir olup olmadığını kontrol etmek için iPhone ya da iPad cihazınızda Ayarlar >> Genel >> Yazılım Güncelleme kısmına giderek gerekli kontrolleri yapabilirsiniz. Eğer güncelleme aktif görünüyorsa tek yapmanız gereken "Güncelle"yi seçip beklemek.