WhatsApp, KOBİ’ler için hiçbir ücret talep etmeden WhatsApp Business’ı kullanıcı deneyimine sundu. Uygulama Endonezya, İtalya, Meksika, İngiltere ve ABD’den başlayıp aşamalı olarak tüm dünya genelinde kullanıma sunulacak. Önümüzdeki günlerde ise uygulamanın Türkiye’de kullanıma sunulması ön görülüyor.

Şu an için android platformda kullanılabilen WhatsApp Business, KOBİ’lerin müşteri ilişkilerinde daha fazla kolaylık sunmasını hedefliyor. Uygulamayı kullanan şirketlerin kişisel görüşmelerini iş görüşmelerinden ayıran uygulama, diğer yandan 1.3 milyar kullanıcısı olan WhatsApp için yeni bir gelir kaynağı oluşturmasının adımlarını atıyor.

WhatsApp Business uygulamasını kullanmaya başlayan KOBİ’ler, işletmelerine tanımlı, e-mail, iş yeri adresi ve web sitesi şeklinde işletme bilgilerini kullanarak  uygulama kimliklerini oluşturabilirler. Yazışma sırasında WhatsApp kullanıcıları, yazıştıkları kişinin WhatsApp Business hesabına tanımlı bir işletme  olduğunu fark edebilecekler. Bu işletme profili WhatsApp’ın bu hesaba ait bir işletme isminin olduğuna onay vermesiyle Onaylanmış İşletme Hesabına sahip olma imkanı da mevcut.

WhatsApp Business’ın Özellikleri

Kullanıcılara birçok farklı özellik sunan WhatsApp Business, Messeger’dan aşina olduğumuz hazır cevap özelliğini de kullanıma sunmuş durumda. WhatsApp Business’ın göze çarpan fonksiyonlarını ise İşletme Profilleri, Mesajlaşma Araçları, Mesajlaşma İstatistikleri, WhatsApp Web ve Hesap Türü şeklinde sıralayabiliriz.

Müşteriler, mağazaların WhatsApp Business hesapları sayesinde mağazaların tanıtımını, e-posta adreslerini, işletme web adresini ve işletme adresini görüntüleyebiliyor. Hızlı mesajlaşma araçları için genel olarak Messenger’da kullanılan hazır mesajlaşma uygulamasını kullanıcıların hizmetine sunuyor. Bu hizmetin genel olarak içeriğinde ise sıkça sorulan sorular için hazır cevaplar, kullanıcıları müşterilere tanıtmak için karşılama mesajları ve meşgul olduğunuzda müşterilere bunu açıklayacak hazır kalıplar içeren mesajlar yer alıyor.



WhatsApp Business Web’de de Kullanılabilecek

Mesajlaşma istatistiklerinde, işletmeler mesajların kaç tanesinin okunup okunmadığı gibi istatistiki bulgulara sahip olarak analiz  yapılabilirken, WhatsApp Web uzantısıyla kullanıcılar WhatsApp Business’ı  bilgisayarlarda da kullanım zevkine sahipler.

Tüm bu özellikler ve farklılıklar  bireysel  WhatsApp kullanıcılarını etkilemiyor. Bireysel kullanıcıların herhangi yeni bir uygulama yüklemelerine gerek olmadığını belirtmekte fayda var. Ayrıca bireysel kullanıcıların  WhatsApp mesajları üzerindeki hakimiyeti devam edecek. İstedikleri zaman işletme hesaplarından gelen mesajları engelleyebilecek olup, ‘Spam’ olarak işaretleyebilecekler.  

Son kullanıcılarla işletmeleri etkili ve hızlı biçimde irtibat sağlamasını amaçlayan WhatsApp Business, diğer yandan şirket için yeni  gelir kaynağı oluşturabilir. Bu konuda Matt Idema’nın geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamada WhatsApp’ın bir gün reklam yayınlayarak gelir sağlama riskinin ortadan kalkmadığı açıklaması yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ikinci el telefon pazar yeri olarak, sizlere yepyeni bir hizmet daha veriyoruz: Bize artık WhatsApp üzerinden direkt ulaşabilirsiniz. Her türlü soru, istek ve şikayetlerinizi +90 549 305 2722 numarası ile ulaşabileceğiniz WhatsApp uygulaması üzerinden de dinlemeye ve çözmeye hazırız.

İkincielmobil.com’u kişilerinize kaydedin ve +90 549 305 2722 numaraya WhatsApp mesajlarınızı gönderin, mesajlarınıza hafta içi 9:00 ila 18:00 arasında hemen cevap verilecektir.


Daha detaylı bilgi için tıklayınız.