Milenyum Çocukları ve Aplikasyonlar

Amerikada yapılan anket ilginç sonuçlar ortaya koydu. Kullanıcılara onsuz yapamayacakları en önemli uygulamalar soruldu. 18-34 yaşındaki milenyum çocuklarının % 35'inin oyunu olan Amazon sıralamada birinci, % 30'unun oyunu alan Gmail ikinci ve %29'unun oyunu alan Facebook üçüncü oldu. Diğerleri ise facebook messanger, youtube, google maps, google search, apple app store, whatsapp, instegram.


Akıllı telefon kullanımının ikinci derece önemde olduğu bir dijital nesil kuşağından bekleyebileceğiniz gibi onlar en meşgul, yetenekli ve fikir sahibi uygulama kullanıcıları.

Fakat bu milenyum çocukları biraz şaşırtıcı hatta sıra dışı bazı ilginç uygulama kullanım eğilimlerine sahipler. İşte bu önemli toplum katmanı hakkında farklı düşünmenizi sağlayabilecek milenyum çocuklarının uygulama davranışı hakkında beş gerçek:

1- Amazon Olmadan Olmaz

Onların Facebook, Instagram, Snapchat'ı veya başka herhangi bir şeyi kontrol etmeden beş dakika geçiremeyecek sosyal medya bağımlıları oldukları hakkında anlatıları defalarca duyduk. Ve bunların hepsi doğruysa da, en önemli olduğunu düşündükleri uygulamanın -her şeyden önce- Amazon olduğunu bilmek şaşırtıcı.

Hangi üç uygulamanın en zorunlu ve olmazsa olmaz olduğunu seçmeleri istediğinde, en çok seçilen iki yanıtın sosyal veya eğlence uygulamalarından daha ziyade temel gereksinimlerle ilgili olacağı düşünülür. Listenin başında % 35'in oyunu olan Amazon var. Bunların neredeyse yarısında Amazon uygulamaları ana ekranlarından erişebilir durumda.

2- Ana Ekran Küratörlüğünde Uzmanlar

Genelde akıllı telefonları kullanırken daha bilgili ve sofistike görünüyorlar. Cihazlarını tek elle kullanırken çok rahatlar. Bu kısmen inceliklerini bildikleri için uygulamaları erişime uygun tutuyorlar. Telefonlarında 'ulaşılabilirlik' özelliğinin farkındalar ve başparmaklarını en uzak konuma ulaşacak şekilde yerleştiriyorlar. Ayrıca, uygulamalarını klasörlere yerleştirme olasılığı daha yüksek. Klasörleri daha iyi kullandıkları için, 18-34 yaş grubundaki bu kullanıcıların yarısından fazlasının tüm uygulamaları telefonun ilk iki ekranında erişebilir durumda.

3- Bildirimlere İzin Veriyorlar Daha Sonra Nefret Ediyorlar

App bağımlılığı belirtileri gösterme ihtimalinin daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu yüzden sürpriz olmamalı, o zaman, Millennials'ın% 63'ü her zaman ya da sıklıkla bir uygulamanın bildirim talebini kabul etmeyi kabul ediyor buna karşın bildirimlerden rahatsızlık kaydeden en yüksek yüzdeye (% 71) sahipler. Onları rahatsız etme eğiliminde olan bir faaliyete izin vermelerine neden olan nedir? Uygulamalarında neler olup bittiğine dair eksik kalma korkusu mu?

4- Mobile Uygulamaya Para Harcamayı Sorun Etmiyorlar

Uygulama satın almak için rahat para harcıyorlar. 18-34 yaşındaki milenyum çocuklarının % 64'ü son bir yılda bir uygulama indirmiş durumda ve yaklaşık beşte biri her ay ortalama en az bir uygulama indiriyor.

 

5- Eğer Logo Çirkinse Uygulamayı Siliyorlar

Kullanıcıların uygulamalarını silmeye hangi faktörlerin neden olabileceğini bilmek istedik ve katılımcılardan, ana ekranda logonun görünümünü beğenmediği için uygulamaları sildiklerini söyleyenlerin sayısının birden fazla olduğunu duyduğumuza şaşırdık. Bu yanıt hakkında ilginç olan şey, bunun neredeyse yalnızca milenyum çocukları arasında bir faktörü olmasıydı.

 

 

 

Kaynak: http://www.comscore.com/Insights/Blog/5-Interesting-Facts-About-Millennials-Mobile-App-Usage-from-The-2017-US-Mobile-App-Report