WhatsApp Grup 'Kullanıcı Sayısı' Limiti İki Katına Çıkardı


 

Whatsapp'taki grup sohbetleriniz, mesajlaşma uygulaması bir sohbette sahip olabileceğiniz katılımcı sayısını iki katına çıkardığı için göze biraz fazla gelebilir. Daha önce, sınır 256 kişiydi, ancak şimdi aynı grup sohbetinde 512 kişiye sahip olabilirsiniz. Değişiklik, beta'lar aracılığıyla yaklaşık bir aydır biliniyor, ancak bu özellik ilk kez tüm kullanıcılara sunuldu.

Güncelleme, WABetaInfo tarafından tespit edildiği gibi Android ve iOS için en son uygulama sürümü aracılığıyla 512 kişiyi tek bir sohbete dahil edecek şekilde alacaksınız. Whatsapp bu özelliği çoktan tanıttı ancak özelliğin tüm cihazlara yayılması yaklaşık 24 saat sürebilir, bu nedenle kullanabilmek için biraz daha beklemeniz gerekebilir. Katılımcı sınırını otomatik olarak değiştirir ve yeni bir Grup oluşturarak, ilk katılımcınızı seçerek ve ekranın üst kısmında ne yazdığını görerek değişikliğin olup olmadığını görebilirsiniz.

512 kişiden oluşan bir gruba ayak uydurmak zor olabilir, çünkü çok fazla bildirim bekleyebilirsiniz. Yine de, Android Polis yazarı Haroun Adamu, WhatsApp'ı çok sayıda çalışanla iletişim kurmak için kullanan kuruluşlar için ilginç bir gelişme olduğunu söyleyerek önceki raporunda iyi bir noktaya değindi. Özellikle gürültülü bir parti planlamıyorsanız, aynı grup sohbetinde istediğiniz 512 arkadaşınız olması pek olası değildir, ancak bu belirli senaryolar için yararlı olabilir.

WhatsApp'ın en son beta bilgileri, şirketin Google Drive'ın yedekleme verilerinizi dışa aktarması ve hızlı bir şekilde değiştirilmesini kolaylaştıracak durum özelliğini değiştirmesi üzerinde de çalıştığını gösterdi.