En İyi Müzik ve Podcast Uygulamaları

Apple Music

Apple'ın Android gelişimine karşı ilk atağının işaretlerinden birisi Apple Music oldu. Bu uygulama şirketin etkileyici müzik katalogunu Android'e getiriyor. Apple'ın abone bazlı hizmeti esas alınarak inşa edilmiş. Ayda 9,99 dolara (Türkiye fiyatı 9,99 TL) ya da şartları taşıyan öğrenciler için 4,99 dolara müzik dinleyebilmeniz mümkün. Bununla birlikte, Apple ekosisteminden ayrı şekilde Android'de yer alması ufak tefek sıkıntılara yol açmıyor da değil.

Bandcamp

Bandcamp en heyecan verici müzik pazarlarından biri. Uygulama başlangıçta zaten Bandcamp'da satın aldığınız şarkıların çalınması şeklinde oluşturuldu, ancak şimdi dijital ve fiziksel müzik grubu için tek noktadan bir alışveriş merkezi. Eğer müziğin ritmini yakalamak istiyorsanız, bu önemli ve işinize yarayacak bir uygulama.


DeaDBeef Player

Eğer audio bağımlısı iseniz veya müzik koleksiyonunuz üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istiyorsanız, DeaDBeeF'ye bir göz atın. Bu genişleyen uygulama AAC / MP4, ALAC / MP4, APE, FLAC, MOD, MP3, OGG, WAV ve daha fazlasını destekliyor. Ayrıca müzik ayarlarınızı yapmanız için 10 bant ekolayzır mevcut. Neil Young'un garip müzik çalarını satın alma fikri cazip gelmiyorsa, DeaDBeef en iyi ikinci şeydir olabilir.

Pocket Casts

Android podcast'lerle uğraşıyor, ancak Pocket Casts yardım için hazır bekliyor. Bu son derece özelleştirilebilir uygulama favori yayınlarınız için harika. Aynı zamanda farklı cihazlar arasında senkronize edilerek bıraktığınız yerden devam etmeye olanak veriyor. Tam dinlemeye başlama zamanı.

Slacker Radio

Pandora internetten radyoyu dünyaya tanıtmış olsa da, Slacker Radio bunu daha ileri taşıdı. Slacker'ın neyi seveceğinizi düşünerek önerdiğini dinleyebilir veya insanlar tarafından oluşturulan kanallardan ve çalma listelerinden birini deneyebilirsiniz. Ayrıca, Yacht Rock gibi belirli zevk ve ruh hallerine hitap eden aşırı spesifik çalma listeleri de mevcut.


Songkick for Concerts

Songkick, dijital koleksiyonunuzdaki müzikler ile yakınlardaki konserler arasında bir nevi köprü görevi görüyorr. Songkick Kurulduktan sonra cihazınızda yer alan melodileri tarıyor ve ardından en sevdiğiniz sanatçıların ne zaman ve nerede çaldığını görmenizi bilmenizi sağlıyor. İlgilendiğiniz bir şovu görürseniz hepsi için uygulama içi bilet satın alabiliyorsunuz. Yoldayken daha çok konser yeri öğrenmek için Songkick'e birden fazla yer ekleyebilirsiniz.

Spotify

Spotify, devasa envanteriyle ücretsiz, yasal müzik akışının temel dayanağı haline geldi. Akıllıca seçilmiş şarkılarını dinleyebilir, en sevdiğiniz albümleri bulabilir veya  mükemmel çalma listelerinden birini keşfedebilirsiniz. Sanatçılarla olan yakın ilişkiler, yeni albümlerin raflarda yer almaya başladığı gün buradaki yeni parçaların kimi zaman bu uygulamada da bulunması anlamına geliyor.

Stitcher Radio for Podcasts

Arayüzü birazcık zor olsa da, Stitcher sizin hemen hemen her podcast ile bağlantı kurmanızı olanaklı kılıyor. Podcast'lari konuya göre düzenlenebiliyor veya sadece alışkın olduğunuz başlıkları arayabiliyorsunuz. Gösteriler sürekli bir akış için sırayla çalma listeleri halinde düzenlenebiliyor. Tüm favorilerinizi bitirdikten sonra, Stitcher'ın yeni bir şeyler önermesini sağlayabilirsiniz. NPR, CNN ve ESPN gibi kaynaklar özel olmakla birlikte, Stitcher'da her şeyden biraz var.

 

 

 

Kaynak: https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2393097,00.asp#music_podcasts