Yeni Galaxy S9, geçen yılki model Galaxy S8'e çok benziyor hatta onları birbirinden ayırmak gerçekten zor ve eğer Samsung geçen yıl parmak izi tarayıcısını uygun yere yerleştirmiş olsaydı onları ayırtetmek neredeyse imkansız olacaktı.


Ancak, Samsung, bazı iyileştirmeler yaptığını ifade ediyor: en başta şirketin "yeniden tasarlandı" dediği kamera. Ayrıca, performansı artırıldı ve yeni AR emoji ve 960fps süper slooow hareket kamera modu gibi diğer birkaç dikkat çekici özellik de eklendi.


Galaxy S9'da ne çapta yenilikler var. Telefonunuzu Galaxy S8'den Galaxy S9 yükseltmeye değer mi?

Kamera yeniden tasarlandı

Yeni çift açıklıklı kamera çok karanlık çekimlerde sahne almaya başlıyor. Galaxy S9, diğer akıllı telefonlardan farklı bir özellik sunan tek bir 12 megapiksel kamerayla birlikte geliyor: değişken diyafram. Akıllı kamera sensörleri, gece fotoğraf çekebilecek kadar ışık tutmaya yarayan küçük bireysel piksellere sahip. Bu nedenle, son akıllı telefonlardaki objektif açıklığı, en düşük ışıklı en iyi fotoğraflar için en ışığın sensöre aktarılabilmesi için daha da büyüyor.

Galaxy S8, geniş, f / 1.7 objektife sahip ilk telefonlardan biriydi ve şimdi Galaxy S9 bu rakamı f / 1.5'e yükseltti (f / sayısı küçüldükçe, diyafram açıklığı artıyor). Ancak, bu seviyede düşük diyafram açıklığına ulaştığınızda, daha az ayrıntıyla daha yumuşak bir fotoğraf elde ediyorsunuz. Galaxy S9'un parladığı yer: f / 1.5 ile f / 2.4 arasındaki diyaframı fiziksel olarak değiştirebiliyor. Aslında, tüm bu geçiş, siz farkına bile varmadan kamera uygulamasında otomatik olarak gerçekleşiyor. f / 1.5 diyafram yalnızca çok karanlık koşullara (100 lux'in altında) sahip olduğunuzda devreye giriyor, bu nedenle çoğu zaman f / 2.4'te çekim yapıyorsunuz.

Performans: Snapdragon 845 Snapdragon 835'a Karşı

Galaxy S9, en yeni Snapdragon 845 sistem yongası ile yaklaşık% 40'lık bir performans artışı sağlıyor. Gerçek hayatta Galaxy S9, Galaxy S8'den daha az takılma ile çalışıyor ve bu gerçekten de iyi bir haber.

Şu anda Samsung Deneyimi olarak bilinen TouchWiz, geleneksel olarak en özellikli ve en sorunlu Android arayüzlerinden biri olmuştur, ancak bu sefer yavaş yavaş değişiyor.


Diğer Yeni özellikler

Emoji için kendi yüzünüzü kullanmak çok iyi bir fikir ancak uçlarda gerçekleşme çok sorunlu görünüyor.

Ayrıca Galaxy S9 ile birlikte gelen diğer yeni özellikleri sıralarsak:

960 fps süper slow mo video

çift hoparlörler (altta ana hoparlör, kulaklıkta ikincil hoparlör)

AR emoji ve çıkartmaları

Çeşitli yeni kamera modları

Hem Galaxy S9 hem de Galaxy S8'deki 3.000mAh pil ömrü aynı


Peki Fiyatlar Nasıl?

Diğer tüm şeyler düşünüldüğünde, yeni Galaxy S9 da S8'den çok az da olsa daha yüksek bir başlangıç fiyatıyla geliyor.

Kilitsiz Galaxy S9'un fiyatı 720 $, Galaxy S8'in başlangıç fiyatı ile aynı. Ancak operatörlerde aynı Galaxy S9 aslında 800 $, neredeyse 80 $ daha fazla.

 

Kaynak: Phonearena.com