Yarı tablet yarı akıllı telefon olarak da adlandırılan Galaxy Note 8'i ekran çözünürlüğü ve ekran parlaklığı gibi temel öğeler bakımından incelemeye devam ediyoruz.

Samsung Galaxy Note 8 Ekranı

Sadece parlaklığın daha yükseklere çıkmasını dildiğimiz geniş, renkli bir panel


Galaxy Note daima büyük ekranlı olacak ama Samsung gerçekten bu yıl sınırları aşarak Galaxy Note 7'nin 5.7 inç ve hatta Galaxy S8  plus'ın 6.2 inçlik ekranından daha büyük kavisli bir kenar ve yuvarlak köşelere sahip ultra geniş 6,3 inçlik ekranı olan bir cihaz ortaya çıkardı.


Samsung Galaxy Note 8 ve Galaxy S8+

Sumsung Galaxy S8 modellerinde de gördüğümüz bu ekranı Sonsuz Ekran olarak adlandırıyor.

 

Gerçekten de sonsuz ekran sanki telefonun, donanımın neredeyse her köşesine uzanan sadece bir büyük ekran olduğu hissini veriyor. Yalnızca telefonun üst ve alt tarafında yer alan koruyucu küçük çerçeve şeridi, ekranı kısıtlı tutuyor.


Görüntü kalitesi söz konusu olduğunda, Samsung bunu o kadar önceden ve kesin şekilde hayata geçirdi ki hayal kırıklığına uğramanız söz konusu değil. Ünlü AMOLED panellerinden bir tanesini daha elimize alıyoruz ve Samsung'un bize küçük bir yazılım sihirbazıyla iki avantajı birlikte sunmayı başardığını görüyoruz.

1- Bunlardan klasik AMOLED tarzı aşırı doygun renklerin gerçekten ön planda olduğu fazla cüretkar ve bu şekilde gerçekdışı görünen çeşitli ekran kalibrasyon ayarlarından birini seçebilirsiniz.

2- Ya da aylardır test edip gördüğümüz, ironik biçimde aşırı üst modlardan biraz daha az canlı görünen ancak en doğru renk tonlarından birini veren temel moda bağlı da kalabilirsiniz.

 

Bu ayarlar tabi ki sadece bir başlangıç. Ekran renk ayarlarını kurcalayarak gönlünüze göre bir ekran görüntüsüne ulaşabilir hatta renk ayarlarını değiştirerek farklı kombinasyonlar elde edebilirsiniz.


Galaxy Note 8 sadece ekran çözünürlüğünü en üst düzeyde tutmak fikri üzerine kurulmuş değil. Cihazın orijinal çözünürlük değeri 1440 x 2960 piksel. Ancak, pil ömrünü uzatmak ve görüntü verme süresini korumak gibi nedenlerle telefon fabrika ayarı olarak 1080 x 2220 piksel çözünürlük değerine ayarlanmış durumda.

 

Tabi ki bunu değiştirip daha yüksek çözünürlükte kullanmak size kalmış.

6.3" Super AMOLED Quad HD+ (2960x1440) 521ppi

Samsung'un ekran parlaklığını manuel modda sınırlama şeklini genelde pek sevmeyiz. Eğer gerçekten ekranda amacınıza bağlı olarak kontrolü elde tutmak istiyorsanız, Galaxy Note 8'in parlaklığını asla donanım sınırları ile bağdaştırarak ayarlayamazsınız. Otomatik parlaklık ayarını açtığınızda ise bunun parlaklık tavanını nasıl ciddi şekilde yükselttiğini göreceksiniz. Note 8'den daha parlak ekranlara sahip çok sayıda telefon görmüş olsak da gerçekten Note 8'in otomatik parlaklık ayarı cihazın farkını daha net şekilde ortaya koyuyor

Galaxy Note 8'i Arayüz ve İşlevsellik bakımından incelemekle devam edeceğiz.

Kaynak: Phonearena.com/ Samsung-Galaxy-Note-8-Review