Galaxy Note 8 Kamerası


Geçmişte, Galaxy telefonlar gerçekten güçlü kameralara yer verdi, fakat bunlar tek arka sensörlü kameralardı. Diğer üreticiler çift kameralarla neler yapılabileceği konusunda deneyler yaparken, Samsung bu daha karmaşık görünümlü kurulumları çok aşan görüntü kalitesi sundu. Ancak şimdi Note 8 ile, Samsung kameralı donanımın bir sonraki evrimine tanık olmaya nihayet hazır, çünkü şirket standart 12MP kamerayı ikincil 12MP telefoto ile eşleştirdi. Bu kameralarda doğru optik görüntü sabitleme yapmayı başararak takdiri hak ediyor.

 

Galaxy Note 8 Görüntü Kalitesi

Samsung kameralar öylesine uzun zamandır mükemmel görünümlü fotoğraflar üretiyorlar ki bunu test etmek zaten gereksiz bir uğraş hissi veriyor, ancak yine de bir güvence istiyorsanız: Galaxy Note 8 güzel görünümlü resimler çekiyor. Gerçekten, alacağınız cihaz Galaxy S8'deki kadar iyi ve dahası 2 kat donanım eklemiş bir kamera.


Samsung, ilk defa çift kamera üreten bir şirket için, tahmin edileceği üzere bokeh portre modu (Canlı Odak) gibi tüm standart çift kamera özel efektleri ile oynamış durumda. Bu eğlenceli, ayrıca Samsung'un Dual Capture dediği, çekimi yaptıktan sonra bile yakınlaştırma (zoom) ve geniş açılı moda geri dönme özelliği var ki bu çok daha yararlı olabilir.

Daha önceki Samsung fotoğraf makinelerinde gördüğümüz gibi, düşük ışık performansı güçlü ve çok geniş açılı f/1.7 ana kameraya yardım ediyor. Telefoto lensi, f/2.4 diyafram açıklığı ile anlaşılır şekilde biraz daha az esnek. Yine de çekim ve ışık koşullarınızın nasıl bir şey olduğunu aklınızdan çıkarmayın ki böylece bu donanımdan mükemmel fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Snapchat tarzı çıkartma ve animasyonlar gibi ekstralar eğlenceli ancak telefonun alımını etkileyecek seviyede bir şey yok.

 

Galaxy Note 8'de Canlı Odak (Portre Modu)

Canlı Odak (Portre modu) iPhone 7 Plus'daki Portre Moduna Samsung'un cevabı. Mutlaka daha iyi diyemeyiz, ancak sağlam bir bokeh etkisi sunuyor ve sonuçlar memnun edici. Fakat bazı iyileştirmeler yapılabilir.

Canlı Odak'ın hafif dezavantajlarından biri, görüntüye yakından baktığınızda özne ve arka plan arasındaki sınırın çok keskin ve belirgin olması. Ancak, bu, Canlı Odak çekimlerinin tam boyutlarında nadiren görüleceği için küçük bir kusur.

 

Galaxy Note 8 Video Kaydı

Bir zoom lensine sahip olmakla elde ettiğiniz esneklik, Note 8'de video kaydına kadar uzanıyor. Çoğu zaman ekrana bir dokunuşla standart ve telefoto görüntüleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu, en yüksek 4K çekim çözünürlüğünü kadar uzanıyor; bununla birlikte, yakınlaştırma seçeneği tam HD'de 60 fps'de filme alınırken kayboluyor.

 

Multimedya

Note 8'de video izlemek çoğunlukla gerçekten sağlam bir deneyim. 18:9 veya benzer derecede ultra-geniş içerik bulabilirseniz çok daha iyi. Öte yandan, söz etmeye değer tek dezavantajı, panelin telefonun yüzünden uzaklaşmasıyla ekranın parlaklığının üstten ve alttan düşmesi.


Hoparlör gayet iyi, tamamen kabul edilebilir bir ses yüksekliğine sahip. Ancak ses duymak istediğimiz kadar dengeli değil ve stereo eksikliği ise hayal kırıklığı. Bunun Samsung'un öncelikleri arasında olmadığını biliyoruz, ancak bir gün kulaklıkları ikincil hoparlör olarak kullanmaya karar vermesini umuyoruz.

Galaxy S8'deki gibi kulaklıklar yine AKG markalı. Şık, örgülü bir kablo kılıfına sahipler ve en uygun kulak rahatlığı için alternatif ipuçlarını bir araya getiriyorlar, ancak onlar da öyle fazla ve ötesinde bir şey değil.


 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-Note-8-Review_id4405/page/3