Bazı Samsung Galaxy Note 8 ve Samsung Galaxy S8 + telefonlarda, bataryanın tamamen boşalıp % 0 olmasından sonra cihazın çöp olduğu görüldü. Bu telefonlar bu şekilde kapandığında, herhangi bir yöntemle yeniden canlandırılamıyorlar ve tepki vermiyorlar. Bu sorundan etkilenen modellerin sahipleri için korkunç bir haber olmasına rağmen, en azından geçtiğimiz yıl Samsung Galaxy Note 7 içindeki pillerin başarısız olduğu ve cihazların patladığı durumların meydana gelmemesi bir şans. Bahsettiğimiz Galaxy Note 7 batarya patlamaları nedeniyle geçmişte ürünlerin iki defa geri çağrılması söz konusu oldu. Daha sonra ise raflardan tamamen kaldırıldı. Samsung, bu sıkıntılar yüzünden bir milyar doların üzerinde bir darbe yedi.


Bu noktada, Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 + kullanıcılarının sorun yaşamaktan kaçınmak için yapabilecekleri en garanti yol bataryanın % 0'a düşmeden önce şarj edildiğinden emin olmak. Samsung, bu iki cihazda neyin yanlış gittiğini araştırmanın tam ortasında bulunuyor. İroniye bakın ki, geçen yıl Galaxy Note 7 patlamalarını takiben, üretici yeni Samsung cihazlarında kullanılan piller için 8 noktalı bir güvenlik testi uygulama sürecine başlayacağını söylemişti.


Samsung şimdilik çok az şikayet aldığını belirtti. Samsung bir açıklamada, etkilenen cihazlar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Eğer batarya taşıdığı tüm gücü tamamen boşalttıktan sonra, Galaxy Note 8 veya Galaxy S8 + mobil cihazınız yeniden başlamazsa ve cep telefonu tekrar açılmıyorsa, olanları tartışmak için vakit kaybetmeksizin şirket yetkilileriyle görüşmelisiniz.

Ancak neler olduğuna ilişkin yeterince bilgiye sahip olunduğunda akla yatkın ve bilgiye dayalı bir yorum yapmak mümkün olabilecek.


Güney Koreli teknoloji devi firma, çok az sayıda geri bildirim aldığını belirterek Galaxy Note 8 veya Galaxy S8 + 'ın bataryalarında yaşanan sorunlarla ilgili açıklamasında şunlara yer verdi:

"Tabi ki, Samsung bu türden tüm raporları ciddiye alıyor, şarj yönetimiyle bağlantılı olabilecek çok az sayıda müşteri bildirimi aldık ve maalesef bu etkilenen cihazlara ilişkin daha ayrıntılı bilgi sahibi olursak ancak o zaman konuyla ilgili daha ileri yorum yapabiliriz."

Şu ana kadar, Samsung tarafından değişim olarak gönderilen modeller hakkında hiçbir şey duymadık. Sizde Galaxy Note 8 veya Galaxy S8 + ürünlerinde bataryanın tamamen (% 0 olacak şekilde) boşalmasından sonra cihazınızın tepkisiz olması, geri döndürülememesi gibi sorun yaşarsanız yetkili kişilerle iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: phonearena.com