Samsung Galaxy S9 ne zaman çıkacak? Fiyatı, Özellikleri

Kore'de online olarak ortaya çıkan yeni bir raporda, Samsung'un bir sonraki cihazı olan Galaxy S9'un önümüzdeki yılın Ocak ayında tanıtılacağı ileri sürülüyor. Galaxy S8 ve S8 Plus ile de benzer şeyler yaşanmış ve şirket bu yıl Ocak ayında bu cihazları tanıtmıştı. Şimdi, güvenilir bir kaynaktan alınan bilgilere göre, şirket işleri hızlandırmak istiyor. Cihazların Ocak ayı sonunda duyurulması ve Şubat ayının ortalarında hemen piyasaya sürülmesi planlanıyor.



Gelen bilgiler aslında Samsung'un bir sonraki amiral gemisi olan cihazlar için parçalar üreten şirketler tarafından sağlanıyor. S9'un ekranının geliştirilmesi, beklenenden daha erken başlamış gibi görünüyor. Cihazın, daha önce yapılmış olan diğer Samsung cihazlarında olduğu gibi kendine ait bir kod adı var. Galaxy S9'un kod adı: "Star". Galaxy S8 ile ilgili söylenti ve sızıntı haberler de geçtiğimiz yıl oldukça fazla gündeme gelmişti. O tarihlerde de Galaxy S8'in beklenenden daha erken sunulması konusunda bir beklenti vardı. Ancak Samsung'un Apple ile olan rekabeti, cihazın beklenenden daha erken piyasaya sürülmesi konusunda en doğru zamanı beklemeleri gerektiği gerçeğini de ortaya koyuyor.

Galaxy S9 son zamanlarda pek çok kez sızıntı haber ve söylentinin hedefi oldu. Tasarım ve çıkış tarihi ile ilgili dedikodular arasında, özellikleriyle ilgili bazı bilgiler de var. Yakın zamandaki söylentilere göre, Galaxy S9'un Qualcomm tarafından geliştirilen bir Snapdragon 8456 SoC bulunduracağı söyleniyor. Buna ek olarak 64GB dahili belleğin bulunduğu 4GB RAM de mevcut. Galaxy S9'un bazı varyasyonlarına gelince, cihazın 6GB'a kadar RAM'ını yükseltebileceği iddia ediliyor. Ekran görüntüsünün 18.5:9 en boy oranında olması bekleniyor. Ayrıca, KGI tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Galaxy S9'un, cihazın arka tarafındaki ikili kamera kurulumunu da destekleyeceği ve Galaxy Note 8'e benzeyeceği öne sürülüyor.

Galaxy S9'un fiyatına gelince büyük tasarım değişikleri beklenmediği göz önüne alınırsa çok büyük bir fiyat artışı beklenmiyor. Dolayısıyla fiyatın 725$ olması bekleniyor.