Samsung, farklı fiyat aralıklarında ve boyutlarda çeşitli telefonlar sunar. İşte doğru olanı nasıl seçeceğiniz.

Samsung'un hemen hemen her bütçeye uygun bir telefonu var. İster Galaxy S22 Ultra'ya 20 bin civarı harcamaya istekli olun, ister sadece temel bilgileri isteyin, herkes için bir şeyler mutlaka var.

Samsung bu yıl zaten birkaç telefon piyasaya sürdü, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yeni seçenek var. Galaxy S21 FE Ocak ayında piyasaya çıktı, ardından Şubat ayında Galaxy S22 serisi ve kısa süre önce duyurulan orta sınıf bir model olan ve ilkbaharda piyasaya sürülen Galaxy A53 5G geldi. Bu telefonların tümü, henüz yeni oldukları için önlerinde uzun bir yaşam döngüsüne sahipler.

Bu, yeni bir cihaz için pazardaysanız, satın almayı düşünmek için ideal bir zaman olduğu anlamına gelir. Samsung ayrıca, önceki üç yıllık taahhüdünden bir gelişme olarak bu cihazlarda dört nesil Android ve Samsung işletim sistemi güncellemelerini desteklemeyi taahhüt etti. Samsung, genellikle takvim yılının ilk çeyreğinde yeni Galaxy S telefonlarını duyurur; bu, Galaxy S22 serisinin hala yeni olduğu anlamına gelir.

En iyi Samsung telefonunu bulmak sonuçta tercihe bağlı olacaktır. Bu kadar çok seçenek arasından seçim yapmak karmaşık görünebilir, bu yüzden hangi Samsung telefonunun sizin için en iyi olduğuna nasıl karar vereceğiniz konusunda size yardımcı olacağız.

Galaxy S22 Ultra

 

En büyük ekran ve en iyi kamera

25.000 TL fiyatıyla  Galaxy S22 Ultra, Samsung'un katlanır telefon olmayan en pahalı telefonu. Dev 6.8 inç ekranı ve dört lensli kamerası ile yeni bir Samsung telefonunda mümkün olan en geniş ekranı ve en iyi kamerayı isteyenler için en iyisi. Geçen yılki modelden farklı olarak Galaxy S22 Ultra, tıpkı Samsung'un eski Galaxy Note cihazları gibi, Samsung'un S Pen kalemi ile ek ücret ödemeden geliyor.

6,8 inçlik Galaxy S22 Ultra, 6,6 inç Galaxy S22 Plus ve 6,1 inç Galaxy S22'den belirgin şekilde daha büyük. Kamerası da Samsung'un daha küçük ve ucuz cihazları yerine bu telefonu düşünmeniz için en büyük sebeplerden biri. Üç yeni Galaxy S22 telefonun tümü karanlıkta daha iyi fotoğraflar çekebilir ve gelişmiş renk ve kontrasta sahip olsa da, S22 Ultra iki telefoto lense sahip tek telefondur. Sonuç olarak, S22 Ultra, herhangi bir Samsung telefonu ve belki de herhangi bir telefon, nokta arasında en yakın yakınlaştırmaya sahiptir. Ayrıca, 12 megapiksel ultra geniş kamera ve iki 10 megapiksel zoom lens ile birlikte geçen yılki telefondakine benzer 108 megapiksel ana sensöre sahip.

Galaxy S22'nin yüksek fiyatı ve büyük boyutu muhtemelen çoğu insan için çok fazla ve pil ömrü daha iyi olabilirdi. Ancak büyük ekranları sevenler ve gerçekten üstün bir zoom kamerası ve not almak için S Pen isteyenler için S22 hayal kırıklığına uğratmayacak.

₺25.000

 

 

 

Galaxy S22 Plus

 

Sadece doğru boyutta

Galaxy S22 Plus, Galaxy S22 serisinin ortanca çocuğu, ancak bunu göz ardı etmeyin. 6,6 inç ekran boyutu çoğu insan için doğru, yeni ve keskin bir cam ve metal tasarıma sahip ve kamera S21 nesline kıyasla büyük bir yükseltme aldı. 20.000₺ gibi biraz pahalı olsa da, büyük ama devasa olmayan bir ekran ve etrafındaki en iyi kameralardan biriyle eşleştirilmiş bir ekran isteyenler için doğru seçenek gibi geliyor.

Samsung'un Galaxy S22 serisinde yaptığı güncellemelerin çoğu, telefonların yeni işlemcileri ve yenilenen tasarımları gibi yinelemeli. Ancak Galaxy S21'in 12 megapiksel kamerasından S22'nin 50 megapiksel kamerasına geçiş belki de en göze çarpan gelişme. Hem Galaxy S22 Plus hem de normal Galaxy S22, diğer dahili kamera geliştirmeleriyle birlikte bu yeni kamera sistemine sahiptir ve bu da düşük ışıkta daha iyi performans, renk ve ayrıntı sağlar. Galaxy S22 Plus, telefonların pil testinde de en uzun süre dayandı, ancak pil ömrü etkileyici olmaktan çok ortalama gibi geldi.

Genel olarak, Galaxy S22 Plus, birinci sınıf bir kameraya ve geniş, parlak bir ekrana sahip birinci sınıf bir telefon isteyenler için en iyi seçimdir.

₺20.000

 

Galaxy S22

 

Daha küçük telefonları tercih edenler için

 

Küçük telefonlar söz konusu olduğunda Android kullanıcılarının fazla seçeneği yok, ancak Samsung, Galaxy S22 ile bunu değiştiriyor. Standart Galaxy S22, 6,1 inç ekrana sahipken, rakip birçok Android telefonun ekranı yaklaşık 6,4 inç veya daha büyük.

15.000₺ Galaxy S22, aksi takdirde Galaxy S22 Plus ile aynı avantajların çoğunu getiriyor. Buna, düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çeken 50 megapiksel kamera, yeni bir işlemci ve S21'den daha zarif hissettiren yenilenmiş bir tasarım dahildir. Artı, daha büyük bir pile, daha hızlı şarja ve ultra geniş bant desteğine sahip olması dışında, aslında Galaxy S22 Plus'ın daha küçük bir versiyonudur.

Galaxy S22, Samsung'un daha büyük ve daha pahalı telefonlarında bulunan premium özelliklerin çoğuna sahip olan daha kompakt bir telefon isteyenler için en iyi seçenek. Galaxy S22'nin daha küçük boyutunun, S22 Plus ve S22 Ultra'dan daha kısa pil ömrüyle birlikte geldiğini unutmayın.

₺15.000

 

Galaxy S21 FE

 

 Daha ulaşılabilir bir fiyata amiral gemisi teknolojisi

İlk S20 FE, performans ve fiyat dengesiyle bizi ciddi şekilde etkiledi ve yeni Galaxy S21 FE, sağlam üçlü kamera, canlı ekran ve amiral gemisi S21'de bulunan aynı güçlü işlemci ile bunu daha da ileri götürüyor. 6.5 inçlik bir ekrana sahip olması, onu Galaxy S22 Plus'ın yüksek fiyatı olmadan normal Galaxy S22'den daha büyük bir telefon isteyenler için ideal bir seçim haline getiriyor. Geliştirilmiş gece fotoğrafçılığı ve daha yeni bir işlemci gibi Galaxy S22'nin bazı özellikleri eksik olsa da, bu telefonun selfie'ler ve görüntülü aramalar için daha keskin bir ön kamerası var.

Galaxy S21 FE, Google'ın Pixel 6'sından zorlu bir rekabetle karşı karşıya, ancak genel olarak harika bir Samsung telefonu arıyorsanız ve amiral gemileri için en yüksek doları ödemek istemiyorsanız, S21 FE dikkate değer.

₺10.000

 

 

Galaxy A53 5G

 

Makul değerde

2022 için yeni olan Galaxy A53, size S serisi fiyatının çok altında bir çok Samsung özelliği ve gücü sunar. Apple'ın bütçe modeli daha hızlı performans sunsa da, iPhone SE'den çok daha büyük bir ekrana ve çok yönlü kamera grubuna sahiptir.

Yine de, Samsung hayranları, uygun fiyatı göz önünde bulundurarak burada aldıklarını takdir edeceklerdir. Galaxy A53 5G, daha geniş bir görüş alanına sahip fotoğraflar çekmek için ultra geniş bir lense sahiptir ve ayrıca gece modu fotoğrafçılığını da destekler. Görüntü kalitesi, Galaxy S21 FE veya Galaxy S22 gibi daha pahalı bir Samsung telefonda alacağınız kadar iyi değil, ancak kesinlikle temel çekimler için yeterince net ve renkli. Diğer öne çıkan özellikler arasında uzun ömürlü bir pil, dört garantili nesil Android işletim sistemi güncellemesi ve genişletilebilir depolama için bir microSD kart yuvası yer alıyor.

Genel olarak, Galaxy A53 5G, büyük bir ekrana ve uzun pil ömrüne 500 dolardan daha az bir fiyata sahip olmayı önceliklendirenler için uygun bir seçimdir. Ara sıra bazı gecikmelerle uğraşmak zorunda kalabileceğinizi ve kameranın daha pahalı telefonlarda bulunanlar kadar gelişmiş olmadığını unutmayın. Samsung Galaxy A53 5G incelememizi okuyun.

₺7600

 

Galaxy Z Fold 3

En iyi katlanabilir telefon

 

Samsung'un orijinal katlanır telefonu yeni bir fikirdi ancak en yeni nesil Samsung Galaxy Z Fold 3, onu daha da geliştiriyor. Hala bir telefon olmak için ikiye katlanan bir tablet, ancak bu akıllı telefonun geliştirilmiş bir menteşesi, her yönden daha iyi özellikleri, 5G bağlantısı ve dışarıda gerçekten telefon olarak kullanılabilir kılan daha büyük bir ekranı var. Katlanır Samsung Galaxy telefonları herkesin zevkine göre olmayabilir ve kesinlikle yüksek bir fiyata geliyorlar, ancak fütüristik bir katlanabilir peşindeyseniz, Z Fold 3 satın almak için en iyisidir.

₺25.000

 

Galaxy Z Flip 3

 

Samsung'un daha küçük katlanır telefonu

Galaxy Fold ikiye katlanarak telefon haline gelen bir tabletse, Z Flip daha küçük bir telefon olmak için ikiye katlanan bir telefon. Bu Samsung Galaxy akıllı telefon açıldığında 6,7 ​​inçlik büyük bir ekrana sahip, ancak ikiye katlayınca kot pantolon veya ceket cebine sığması kolay küçük bir kare haline geliyor. Düzgün tasarımını, çok yönlü özelliklerini ve 5G bağlantısını seviyoruz ve Samsung Galaxy telefonları arasında daha uygun fiyatlı bir katlama seçeneği.

₺14.000

 

Galaxy A32 5G

 

Samsung'un en ucuz 5G telefonu

5G hızları en büyük Android telefon önceliğinizse ancak fazla para harcamak istemiyorsanız, bakmanız gereken yer Samsung Galaxy A32 5G. Düşük fiyatı, onu şu anda satın alınabilecek en ucuz 5G özellikli Samsung Galaxy telefonlarından biri yapıyor ve yine de 6,5 inçlik büyük bir ekrana ve çoklu arka kamera kurulumuna sahip oluyorsunuz. S21 serisinin genel performansını zorlamıyor, ancak para için sağlam, çok yönlü bir cihaz.

₺4850

 

 

Galaxy A12

 

En ucuz Samsung Galaxy telefon

Galaxy A12, Samsung'un sattığı en ucuz telefonlardan biridir ve sadece hayatın tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak için bir telefon isteyenler için düşünülmesi gereken bir telefondur. Abartılı kameralar veya süper bilgisayar seviyelerinde işlem gücü umursamıyorsanız, bu modelle onlar için ödeme yapmanız gerekmeyecek. 5G'ye sahip değil, ancak dört arka kamerası, 6.5 inç ekranı ve 5.000 mAh kapasiteli bir pili var. Teknik özelliklerin genel olarak düşük talepleri göz önüne alındığında, bu pil kolayca tam bir gün sürmelidir.

Galaxy A12'yi Samsung'un diğer daha ucuz telefonlarından ayıran en büyük etkenlerden biri kamerası. CNET'in testi sırasında, Galaxy A12, özellikle düşük ışıkta, daha ucuz Galaxy A03S ve Galaxy A02S'den belirgin şekilde daha iyi fotoğraflar çekti. A12 yalnızca 32GB dahili depolama ile geldiğinden, muhtemelen bir microSD kart satın almanız gerekeceğini unutmayın.

Samsung ayrıca yakın zamanda 5G, daha fazla depolama alanı ve daha keskin 50 megapiksel kameraya sahip Galaxy A13'ü piyasaya sürdü ve Samsung Galaxy telefonlarını ararken dikkate almaya değer.

₺3500