Çok iddialı şekilde piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7'se yaşanan çok ciddi batarya sorunlarından sonra, 2017 Samsung için yeniden keşfedilen bir yıl oldu. Şirketin amiral gemisi Galaxy S'in yeni tasarımı ile modernizasyonu şoke edici etkisini gördük. Samsung bu başarısıyla aynı yaklaşımı Galaxy Note'a uyguladı ve sadece modeli çöpe gitmekten kurtarmadı aynı zamanda cesur yeni bir tasarım gerçekleştirdi. 

Kutuda neler var?

Galaxy Note8

SPen (Kalem uçları / Cımbız)

USB Kablosu

AKG Kulaklık

Sim Kart Pimi

USD Güç Adaptör

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

USB Bağlantı Adaptörü (USB type-C)

Mikro USB Bağlantı Adaptörü

USB Bağlantı Broşürü


Galaxy Note 8'in Tasarımı

 

2017 telefonların şeklinin değiştiği yıl oldu. Tasarımcılar Galaxy S8 ve LG G6 gibi modellerle mevcut 16:9 geniş ekranlara baktı ve "Hayır! Yeterince geniş değil! "Bunun yerine, bugüne kadar gördüğümüz en geniş ekranlı telefonları hazırladılar ve süreç içinde telefonların şeklini değiştirdiler.



Bu yeni görünümde, telefonun temel düzeni Galaxy S8'den esinleniyor olsa da, köşelerin daha kare şeklinde olması Note 8'i telefondan ziyade geleceğin yarı tablet cihazları gibi hissettiriyor. Ancak, sadece son derece uzun boylu bir tablet gibi.

Bu ilk bakışta telefonun hem en büyük talihi hem de en büyük talihsizliği gibi. En azından şimdilik Note 8'e çok benzeyen bir cihaz yok. Farklı olma uğruna farklılaşıyorsanız bu mutlaka iyi bir şey değildir. Ancak Note 8 Samsung'un son tasarım dili olan Note 7 ve Galaxy S8'in tasarımlarının bir uzantısı olarak şekilleniyor. Sıradışı olarak kendini ön plana çıkarıyor, ancak aynı zamanda fonksiyonel  ve amaçsal olarak çığırtkan değil.

Ancak, bu telefonu ortaya çıkaran düşünce sürecini çok iyi anlarken, cihazın boyut ve şeklinin bazı sınırlamalara yol açtığını da görmezden gelememek geriyor. Muhtemelen en belirgin konu sıradan telefon fonksiyonlarını yerine getirirken ortaya çıkacaktır. 

Bir çok akıllı telefon kullanıcısı gibiyseniz, cihazınızı elinizle tutarken başparmağınızla ekranın aşağı ve yukarı bölgelerine kolayca ulaşmaktan hoşlanıyorsunuzdur. Ancak Note 8'in ebatlarından dolayı bunu gerçekleştirmeniz biraz sorunlu olacaktır. Örneğin, Note 8 fevkalade yüksek olduğu için, cihazı elinizde hafif kaydırmaksızın ses düğmelerine basmak gibi işler yapmak sorunlu hale geliyor.

 


Geçen yıl çok uygun bir pozisyonda monte edilen parmak izi tarayıcısının telefonun arka kısmında yüksek konuma getirilmesi de bir miktar can sıkıcı olmuş. Eninde sonunda buna alışırsınız, ancak bu adaptasyon sürecinde alışık olduğunuz dokunmatik ipuçlarının eksikliği bir miktar hissedeceksiniz.


Akılda tutulması gereken bir diğer husus da bunun ağır bir telefon olması. Temel olarak biraz Galaxy S8'in biraz (Galaxy S8 Plus'ın biraz daha az) büyütülmüş hali olsa da, Note 8 sadece 200g'a yakın. Bu hem GS8 kardeşlerden hem de Note 7'den daha ağır. Ancak, bu konudaki izlenimlerimiz o kadar da olumsuz değil. Aksine, Note 8 gerçekten yoğun, güçlü ve sağlam bir cihaz duygusuna katkıda bulunuyor.


IP 68 su yalıtımı gibi telefon yapımının çok takdir edilen unsurları bu yıl geri döndü ve bu Note 8'in dayanıklılığı konusunda kendimizi daha da rahat hissetmemizi sağlıyor.

 


Burada Samsung'un kesinlikle yeniden düşünmesini dilediğimiz unsurlar var, ancak Galaxy Note 8'in çekici ve başarılı görünüşü bize akıllı telefonlarda yeniliklere ve denemelere karşı daha müsamahakar olmamızı hatırlatıyor.

 


Galaxy Note 8 Ekranını incelemekle devam edeceğiz.
Kaynak: Phonearena.com/ Samsung-Galaxy-Note-8-Review