Tokyo: Apple'ın iPhone 14 serisinin Çarpışma Tespiti özelliğinden kaynaklanan yanlış alarmlar, otomatik aramalar nedeniyle kayak bölgelerinin yakınındaki itfaiye birimlerinin normalden daha fazla acil durum çağrısı almasıyla Japonya'da sorunlara neden oluyor.


AppleInsider'ın bildirdiğine göre, İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetimi Dairesi, akıllı telefonlarda ve diğer cihazlarda çökme tespit eden teknolojiler konusunda akıllı telefon kullanıcılarına, gerekli olmadığında otomatik olarak yardıma ulaşma girişimlerinin artması nedeniyle bir uyarı yayınladı.

Bu sorun, Nagano vilayetindeki beş şirketle ilgilenen Kita-Alps Nagano İtfaiyesi için bir sorun oluşturdu.

Raporda, 16 Aralık 2022 ile 23 Ocak arasında 919 acil durum çağrısı yapıldığı ve bunların 134'ünün yanlış çağrı olduğu ve çoğu kayak alanında Çarpma Tespiti tarafından tetiklendiği belirtildi.

Benzer şekilde, Gifu vilayetindeki Gujo Şehri İtfaiyesi 1 Ocak ile 23 Ocak arasında 351 acil durum çağrısı aldı ve bunların 135'i yanlış alarmdı.

Özelliği kapatmak mümkün ama bir itfaiyeci, gerçekten ciddi bir kazanın olduğu durumlarda etkili bir özellik olduğu için “kullanıcılardan kapatmasını isteyemeyiz” diye açıkladı.