2019 tüm hızıyla geçerken, iOS 13'ün resmi tanıtımını üzerinden sadece dört aydan az bir zaman geçti. Apple, kesin tarihleri henüz onaylamamasına rağmen, geçtiğimiz günlerde bir sızıntıya göre, 2019'un 3 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

Her zamanki gibi, iOS 13, bu yıl yıldız olmaya aday. Ve iOS 12'nin piyasaya sürülmesiyle anlaşıldı ki, iOS 13'ün iOS cihazlarımızı nasıl kullanacağımızı ve etkileşimde bulunduğumuzu büyük ölçüde etkileyecek bir dizi kapsamlı geliştirme ve özelliği kullanacağı bildiriliyor. Bir iOS güncellemesinin bizi şaşırtmasından bu yana bir süre geçti, ancak iOS 13 bunu umarım değiştirecek.

Unutmayın, Apple, genel sistem performansını iyileştirmek amacıyla iOS 13'e geri dönmeyi seçmeden önce, iOS 12 için planlanan bazı iddialı özelliklere sahipti. Sonuç olarak, Apple, iOS için bazı büyük planlarını parlatmak ve geliştirmek için tam bir yıldan fazla bir süre geçirdi. Bunun ışığında, geçtiğimiz birkaç ay boyunca turda gördüğümüz iOS 13 söylentilerinin bir kısmını aşmanın iyi bir zaman olduğunu düşündük. Kuşkusuz, henüz iOS 13'le ilgili bir ton ilerleme olmadı, ancak belki de aşağıdaki özellikler iOS 13 rivayetleri önümüzdeki birkaç ay boyunca yüksek vitese geçmeden önce iştahınızı azaltacaktır.

Yeniden Tasarlanan Ana Ekran

İOS 13'ün tamamen yeniden tasarlanan bir ana ekranla karşımıza çıkacağına dair ciddi söylentiler var. Elbette merak uyandırıcı bir söylenti, yeni değişikliklerin çoğunun iPhone'un aksine iPad'i etkileyip etkilemediği görülecek. Ne olursa olsun, son yıllarda bu kadar fazla değişmeyen bir ana ekrana gözle görülür bazı ince çizgiler görmemiz mümkün. Şimdi, iOS ana ekranının yeni bir görünüm ve his gerektirdiğini mi söylüyorsunuz? Tam olarak değil. Yine de, Apple'ın tanıtmak için bazı yeni özelliklere sahip olması durumunda ana ekranla bağlantı kuracağının bir nedeni olabilir.

Karanlık Modu

Bu noktada, insanların gerçekten karanlık bir mod için özlem duyup duymadığını ya da insanların sadece bir seçenek olarak bulunmamaktan şikayet etmekten hoşlandıklarını söylemek zor. Elbette, çoğu insan iPhone'larında karanlık bir mod olmadanda yapabilir, ancak görünüşe göre bu özellik için yıllardır özlemle bekleyen kitle az değil. Eh, iyi haber şu ki, iOS 13 ile Apple, bu özellik hayatımıza girecek. Karanlık modu etkin bir iPhone'un neye benzediğinin konsept görüntüleri aşağıda görülebilir.



Volume HUD revizyonu

Apple'ın bu olayı aşması sadece on yıldan fazla sürdü, ancak iOS 13'lü Apple'ın, yıllar önce amacını aşan müdahaleci HUD hacmini ortadan kaldıracağı söyleniyor.

Yenilenmiş iPad Uygulamaları

Word, iPad'deki iOS 13'ün, yenilenen dosyalar uygulaması, yeniden tasarlanmış Fotoğraflar uygulaması ve sekmeler için destek dahil olmak üzere bir dizi değişiklik getireceğini gösteriyor.

Yeni Emojiler

Yeni emojiler, iOS 13 piyasaya sürüldüğünde hemen kullanılamayacak, ancak daha sonra iOS 13.x güncellemelerinin tam listesi burada görülebilecek yeni emojilerin bir ürün yelpazesini tanıtması için bekleyebiliriz.

Dilek Listesi

Daha önce bazı iOS 13 dilek listelerini vurguladık, ancak özellikle iOS 13'te görmek istediğim bir özellik, doğrudan kamera uygulaması içinden kamera ayarları ile bağlantı kurabilmek.