Son birkaç yıldır, Apple'ın iOS güncellemeleri çoğunlukla göz önünde gerçekleşmedi. Telefonunuzun kilidini açtığınız anda gördüğünüz ekran büyük ölçüde değişmeden kaldı, ancak açıklanan iOS 14 ile bu trendin değiştiğini görebiliyoruz.

Bir bakıma, yıllar içinde iOS'un en radikal yeniden tasarımı, ancak aynı zamanda endüstrinin büyük planında en yenilikçi olanı değil. Bir bakışta daha fazla bilgi görüntüleyen ve ana ekranınızın kompozisyonunu büyük ölçüde değiştiren widget'lar İOS 14'te öne çıakn özellikleridir diyebiliriz.

Apple, benzer uygulamaları otomatik olarak gruplandırmaya ve bunları klasörler halinde sıralamaya yardımcı olacak yeni özellikler de duyurdu. Bir uygulama aradığınızda artık gruplarda ortaya çıkacak. Apple'ın kendi dijital asistanı Siri de yeniden dizayn edildi. Böylece bir sorgu ile uğraşırken tüm ekranı kaplamıyor. Bu, birkaç yıl önce iPad'de tanıtılan yeni resim içinde resim desteği de dahil olmak üzere ekranınızda her zamankinden daha fazla şey yapmanıza olanak tanır.

iOS 14 home screen

Belki de en büyük değişikliklerden biri, Apple'ın yıllar önce tanıtması gereken bir değişiklik olabilir. İOS 14'te nihayet varsayılan web tarayıcınızı ve posta uygulamalarınızı Apple'ın şirket içi sürümlerinden farklı olanlara ayarlayabileceksiniz, yani bağlantılara dokunduğunuzda Gmail veya Microsoft Edge'i açabilirsiniz.

Apple, iOS 14 için bir yayınlanma tarihi açıklamadı, ancak genellikle yıllık iPhone lansmanlarıyla birlikte Eylül ayının başlarında lansman için ayrılıyor.