Apple, iOS 11.3'ü iOS Geliştirici Programı üyelerine zaten sunmuş durumda. Ve resmi sunum "bu bahar" için sabitlendi. Ancak, en son söylentiler, Apple'ın Chicago'daki "Let's Take a Field Trip" etkinliği sırasında resmi bir açıklama yapmasıyla birlikte 27 Mart'ta iOS 11.3'ün piyasaya sürüleceği yönünde. Şirketin ayrıca 329 Dolarlık en ucuz  iPad'inin güncellenmiş bir versiyonunu duyurması bekleniyor.


Peki, iOS 11.3'teki yeni özellikler ve değişiklikler neler? IOS 11.3'e bir göz attığımızda şunları görüyoruz:

    Yeni özellikler pil durumunu gösterecek ve güç hücresinin servise ihtiyacı olup olmadığını önerecek. Bu özelliğe Ayarlar -> Pil bölümüne gidilerek erişilebiliyor ve iPhone 6 ve üstü modeller için kullanılabiliyor.

    Kullanıcılar, iPhone'larda maksimum performansı etkileyebilecek güç yönetimi özelliğini etkinleştirmek / devre dışı bırakmak için bir geçiş yapma olanağına sahip. Bu özellik, Ayarlar menüsünün Pil alt bölümünde yer alıyor. Güç yönetimi şu anda iPhone 6, 6S, SE ve 7. nesil iPhone cihazlar üzerinde mevcut.

    ARKit 1.5 geliştiricilere tanıtılacak. ARKit, duvarlara, kapılara ve diğer dikey yüzeylere sanal objeler yerleştirebilecek. Ayrıca, düzensiz şekilli yüzeyleri daha doğru bir şekilde haritalayabilecek. Kameradan gerçek dünyanın görüntüsü% 50 daha fazla çözünürlük kazanacak ve otomatik odaklama desteği eklenecek.

    Sağlık uygulamasına yeni bir Sağlık Kayıt özelliği ekleniyor. Tıbbi verileri organize etmek ve bu verilere organize bir erişim sağlamak için hastaneler, klinikler ve uygulamanın kendisiyle ilgili bilgileri bir araya getiriyor. Servis şifreli ve şifre korumalı olacak

    Aslan, ayı, ejderha ve kafatası olmak üzere dört yeni Animoji karakteri ekleniyor.

    Apple Music'e müzik videoları geliyor. Kullanıcılar, tüm müzik videolarını reklamlarla kesintiye uğramadan kullanabilecek.

    Apple News, "For You" bölümünde En İyi Hikayeler ve Video grubu özelliğini geliştirecek.

    Business Chat özelliği Mesajlara beta olarak ekleniyor. Bu, kullanıcıların işletmelerle daha kolay iletişim kurmasına olanak sağlayacak.

    "Advanced Mobile Location" (AML) yani Gelişmiş Mobil Konum özelliğinin desteklendiği ülkelerde acil servislere çağrı yaparken, kullanıcının geçerli konumunu otomatik olarak gönderen AML desteği yer alacak.

    HomeKit yazılım kimlik doğrulaması geliştiricilerin mevcut aksesuarlara HomeKit desteği eklemesine olanak tanıyacak.

IOS 11.3 güncellemesini alacak tüm cihazların listesi şöyle:

    iPad Air

    iPad Air 2

    iPad Pro

    iPad 9.7

    iPad mini 2

    iPad mini 3

    iPad mini 4

    iPod touch 6th

    iPhone 5s

    iPhone SE

    iPhone 6/6 Plus

    iPhone 6s/6s Plus

    iPhone 7/7 Plus

    iPhone 8/8 Plus

    iPhone X


Kaynak: Phonearena.com