iOS 16 ile gelecek özellikler ve yenilikler

  • Yeni kilit ekranı
  • Bildirimlerde iyileştirmeler
  • Yeni Fitness ve egzersiz türleri
  • Uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi
  • Mesajlarda sosyal medya benzeri özellikler

 

Özelleştirilebilir kilit ekranı

iOS 16 ile birlikte iPhone kilit ekranı iyileştirimeleri kullanıcılara sunuyor. iOS 16 ile birlikte kilit ekranında, yeni yazı tipleri, arka planlar, saat ve tarih için renk özelleştirmeleri, widget'lar ve belirli uygulamaların doğrudan kontrolüne izin veriliyor. 

Mesajlar uygulamasına gelen yeni özellikler

iOS 16 iMessage üzerinden gönderilen mesajlar düzenlenebilip geri alınabiliyor. Ayrıca tıpkı Netfilix Party gibi FaceTime görüşmeleri esnasında film, dizi, müzik ve fitness aktivitelerini eş zamanlı olarak arkadaşlarınızla yapabiliyorsunuz.

Yeni dikte özellikleri

Klavyedeki dikte özelliği aktif edildiğinde artık klavye devre dışı kalmıyor. Böylece kullanıcılar ses ve dokunma arasında geçiş yapabiliyor. Ayrıca dikte, artık metinlere otomatik olarak noktalama işaretlerini de ekleyebiliyor. 

Canlı metin güncellemeleri

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile birlikte artık videolarda da çalışabiliyor. 

Fotoğraflar uygulaması yenilikleri

iOS 16 ile birlikte, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren bir iCloud Fotoğraf Kitaplığı eklendi. 

Gizlilik güncellemeleri

iOS 16 ile birlikte işletim sistemi geneline, kullanıcıların tüm kişisel verilerini kontrol etmesini sağlayan "Güvenlik Kontrolü" isimli yeni bir araç ekleniyor. Öyle ki kullanıcıların acil sıfırlama düğmesi ile sistemlere erişimi hızlı bir şekilde erişip verilerini gözden geçirmesini ve sıfırlamasını sağlıyor. Bu özellik sayesinde tek bir dokunuşla tüm uygulamalardan konumunuzu paylaşmayı durdururabilir ve tüm uygulamalar için sistem gizlilik izinlerini sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca, diğer tüm cihazlarda iCloud'dan çıkış yaparak mesajlara erişiminizi de koruyabilirsiniz.

Mail gönderimi planlayıp gönderilen mailleri geri alabilme

iOS 16 kullanıcıları, artık üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duymadan göndermek istedikleri mailleri zamanlayabiliyor. Ayrıca kullanıcılar gönderdikleri mailleri, tıpkı Gmail’de olduğu gibi alıcının gelen kutusuna ulaşmadan iptal edebiliyor.