Pixel Watch, Google markalı olsa da, malzeme listesi "Samsung" olarak görünüyor. Pixel ekosistemi genişlemeye devam ettikçe, Google Pixel Watch, 13 Ekim'de piyasaya sürüldü ve Bluetooth modeli için 349,99 $, LTE varyantı için ise 399,99 $ fiyatlandırıldı. Counterpoint Research'e göre, LTE uyumlu Pixel Watch'un BoM maliyeti 123 dolar. Saat, Exynos 9110 işlemci ve ARM Cortex-A1.1 CPU ile çalışır. Pixel Watch'un en pahalı parça kategorisi İşleme + Bellek'e aittir. İki işlemcinin ve Kingston 32GB + 2GB ePoP gömülü bellek yongasının maliyeti, BoM'un yaklaşık% 27'sini veya her Pixel Watch için 33,21 $ 'ı oluşturuyor. Gorilla Glass 5 korumalı ekran, BoM'un% 17.2'sini veya 21.16 $ 'ı oluşturuyor. BOE tarafından üretilen 1,2 inç OLED Her Zaman Açık ekran, 450 x 450 çözünürlüğe sahiptir ve kullanıcıların güneşli günlerde bile saatlerini görmelerini sağlayan parlak 1000 nit görüntü üretebilir.
Counterpoint'a göre, Samsung ana yonga seti, LTE alıcı-verici ve diğer parçaları tedarik ederek Pixel Watch tedarik zincirinden en büyük kazanan. Her bir Pixel Watch için % 20 veya parça olarak 24,60 ABD doları tedarik ediyor. Cihazın ekranını sağlayan BOE, BoM maliyetinin yaklaşık% 14'ünü (her birim için 17,22 $) topladığı için sırada.
Pixel Watch'un diğer bileşenleri arasında sağlık sensörleri, hücresel parçalar, saat bantları ve PCB (Baskılı Devre Kartı) yer alıyor. Pixel Watch, hücresel model için LTE Cat 4 kurulumunu kullanır. Bu kategoride, Broadcom'un Wi-Fi/Bluetooth kombinasyonunu, BCM430132'yi, şirketin bağımsız GPS çipini (BCM47765) ve eSIM'i destekleyen STMicroelectronics'in NFC çipini bulabilirsiniz. Saat bantları, saat başına% 3,3 veya 4,06 dolarlık BoM maliyetinin bir kısmını oluştururken PCB (Baskılı Devre Kartı) + Pasifler + Diğerleri kategorisi, saat başına% 7,2 veya 8,86 $ 'lık BoM maliyetinin bir kısmını oluşturuyor.
Pixel Watch'un sağlık sensörleri, BoM'un% 8.3'ünü veya saat başına 10,21 $ 'ı oluşturmak için birleşiyor. Bu sensörler arasında bir ortam ışığı sensörü ve dijital kurma kolu için ışık kodlayıcı dahil olmak üzere cihazın işlemlerini gerçekleştirenler yer alır. Diğer sensörler, bir kullanıcının kalp atış hızını izlemek ve bir elektrokardiyogram (EKG) yapmak için kullanılan Texas Instruments'tan bazıları da dahil olmak üzere sağlık verilerini izler.
Pixel ekosistemi, Pixel Tablet'in beklenen sürümüyle bu yılın ilerleyen zamanlarında büyüyecek. Orta sınıf Pixel 7a, Google I/O 2023'te (büyük olasılıkla Mayıs ayında düzenlenecek) tanıtılabilir ve bu yılın sonlarında piyasaya sürülebilir. Pixel 8 ve Pixel 8 Plus, büyük olasılıkla dördüncü çeyrekte tanıtılacak ve piyasaya sürülecektir. Pixel Watch 2'nin ne zaman çıkacağına dair tahminler, saatın hızlı bir önizlemesinin Google I/O'da gösterilebileceği ve resmi olarak Ekim 2022'de duyurulabileceği yönündedir.